Afrika OnlyCanada Only

Zoek

8 nogal weirde, maar gave Route 66-bestemmingen in het westen van The States

Hackberry FOX, Verre Reizen van ANWB
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Door de aanwezigheid van parken als Death Valley National Park en steden als Los Angeles ben je bijna geneigd te vergeten dat de moeder aller wegen óók door staten als Arizona en Californië slingert. Ben jij van plan om een stukje van de Route 66 te rijden? Sla dan deze bizarre, maar mega-Amerikaanse bestemmingen niet over!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alison Hunt Ballard (@alisonhballard) op

De Guardian Lions

Deze marmeren leeuwen staan in Californië en hebben, volgens de Chinese cultuur, als doel het bewaken van het pand waarvoor ze zijn geplaatst. Er is alleen één probleem: ze staan nergens voor. Sterker nog – je vindt ze middenin de Mojave-woestijn en niemand weet echt hoe ze er zijn gekomen. Bi-zar.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bill Campbell (@billpix) op

Carty’s Camp

Needles, Californië was al voor de oprichting van Route 66 populair onder reizigers. Dat blijkt onder meer uit Carty’s Camp: een dorpje met 28 cabines speciaal gebouwd voor vermoeide travelers die hier een stop maakten. 

Maar goed – dat was toen. Anno nu staan er alleen nog maar een verlaten accommodatie die verwijst naar de tijd waarin Route 66 nog wél een actieve handelsweg was.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Edel_Photography (@borisedelmann) op

Oatman

Het plaatsje Oatman in Arizona is een must see voor reizigers die naar het westen van The States gaan. Niet dat er nou zoveel is te zien, maar wel vanwege de nogal opmerkelijke bewoners. Het wemelt hier namelijk van de wilde ezels. Inderdaad – in the middle of nowhere.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @duckyshot op

Hackberry General Store

Het langst doorlopende deel van Route 66 waarop vandaag de dag nog steeds kan worden gereden, is het stuk tussen Seligman en Kingman in Arizona. Je vindt hier onder meer de Hackberry General Store: een zaak die rechtstreeks uit de jaren twintig komt. 

Let wel goed op wanneer je de General Store wil zien. Wie één keer met z’n ogen knippert, is er mogelijk al voorbij gereden.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alexandra Charitan (@onlylivingirlny) op

Jack Rabbit Trading Post

De Jack Rabbit Trading Post is nu een souvenirwinkeltje in Joseph City, Arizona. In het verleden was het echter een veelgebruikt postkantoor voor Route 66-reizigers. En dat is te zien: een bezoek aan de Trading Post is een stap terug in de tijd.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Los Angeles | LifeHacksLA (@lifehacksla) op

Chicken Boy

Over weird gesproken: Chicken Boy is misschien wel een van de vreemdste beelden in het Amerikaanse westen. Je vindt de Statue of Liberty of Los Angeles, zoals de locals het bizarre kunstwerk noemen, in de wijk Highland.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Steve Siler (@silerroad) op

The Twin Arrows Trading Post

Net als vrijwel alle andere attracties op deze lijst heeft ook The Twin Arrows Trading Post betere tijden gekend. Je vindt dit voormalige postkantoor langs de I-40 in Arizona: twee gigantische, gele pijlen verwijzen naar het verleden. De bijbehorende winkel en diner zijn helaas in verval geraakt.


HackberryRoute 66 rijden

Ben je van plan om naar het Amerikaanse westen te gaan en wil je daarbij ook een stukje Route 66 rijden? Laat je dan inspireren door het reisaanbod van FOX, Verre Reizen van ANWB. De reis Easy Going: Beste van het Westen is een voorbeeld van een trip waarbij je, naast de bekende highlights, ook een stukje 66 meepakt. Een aanrader!

Banner FOX, Verre Reizen van ANWB