Canada Only

9 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over New York City

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch


1.    New York is druk, maar dat lijkt ons duidelijk. Maar wist je dat er 26.000 mensen per vierkante mile wonen?

2.    De metro in New York is ook druk. Met reizigers, maar soms ook met muzikanten. Denk je dat dit standaard straatentertainers zijn? Dan zit je ernaast – wie in de metro wil optreden, moet eerst door een aantal zeer strenge selectierondes.

3.    Statistieken laten zien dat er om de vijf minuten een kind wordt geboren in New York City.

4.    Het Empire State Building is een van de grootste gebouwen van de stad. Sterker nog – ESB is zó groot dat het pand een eigen postcode heeft.

5.    New York heeft veel gebouwen die geen gebouwen zijn. Inderdaad – er zijn huizen gebouwd die alleen van buitenaf een huis lijken, maar werkelijk dienen als ventilatie voor de metro.

6.    Pinball was illegaal in New York City tot 1978.

7.    Je kunt gratis vliegen vanaf New York. Echt waar? Echt waar! Alleen zijn de tickets waarschijnlijk niet voor jou weggelegd. Daklozen krijgen een enkeltje op kosten van de stad, mits ze de garantie hebben dat ze elders in de VS een woning krijgen.

8.    Albert Einstein mag dan bekend staan als een van de slimste mensen ooit geleefd, hij heeft niet kunnen voorkomen dat zijn oogballen eindigden in een kluis in – jawel – New York.

9.    Hot dogs verkopen in Central Park? Dat is lastiger dan je denkt. Het kost de verkopers van de typisch New Yorkse snack namelijk 289.000 dollar per jaar om hiervoor een vergunning te krijgen.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen