Afrika OnlyCanada Only

9 National Park-tips afkomstig van Amerikanen die zelf in de parken werken

Yosemite National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Deze tips komen rechtstreeks van de medewerkers van onder meer Death Valley, Grand Canyon en Great Smoky Mountains National Park. Die móeten er toch verstand van hebben…

Tips en tricks voor een bezoek aan een van Amerika’s fabuleuze, nationale parken vind je overal en namens iedereen. Dé ervaringsdeskundigen op dit gebied? Dat zijn natuurlijk de werknemers die dagelijks in de parken komen. Online magazine Travel + Leisure zocht deze mensen daarom op. Ze kregen vragen rondom de beste reistijd, mooiste plekken en grootste bezoekersfouten en daar kwamen, per park, déze antwoorden uit!

Death Valley National Park, Californië

Het droogste nationale park van The States is vaak té warm om er een complete dag te besteden. Daarom roepen parkmedewerkers reizigers op om niet in de zomer, maar in februari, maart of april naar de woestijn te komen. Het is er dan iets minder warm en bovendien staat de Death Valley dan in bloei. In bloei? Ja – in bloei. De Death Valley bestaat dan op sommige plaatsen uit een deken van goede, paarse, roze en witte bloemen.


Grand Canyon National Park, Arizona

De Grand Canyon trekt jaarlijks zo’n zes miljoen mensen, waardoor het er vrijwel altijd flink druk is. Wil je tóch een soort van rust hebben tijdens het turen over dit enorme gebied? Kom dan in de winter – aldus de park rangers. Beter weer, minder massa, meer Grand Canyon.

En ze hebben nog een aanrader: de Shoshone Point Trail. Dit is een wandeling van ongeveer drie kilometer waar je volgens de Park Rangers héél veel wildlife tegenkomt.


Great Smoky Mountains National Park, North Carolina en Tennessee

Het uitkijkpunt Clingmans Dome en de vallei Cades Cove zijn mogelijk de populairste bestemmingen binnen het immense Great Smoky Mountains National Park. Onterecht – vinden sommige medewerkers. De mooiste plekken zijn, als we hen moeten geloven, de Newfound Gap en Little River Road. Het proberen waard!


Redwoods National & State Parks, Californië

Dit park staat bekend om haar gigantische bomen – waaronder de karakteristieke sequoia. Maar volgens de hier werkzame park rangers maken veel bezoekers de fout alleen op de hoofdweg te blijven. De grootste exemplaren staan namelijk niet langs Highway 10, maar juist vlakbij de alternatieve Scenic Routes. Met andere woorden: begin op de hoofdweg, maar sla af zodra het mogelijk kis.


Saguaro National Park, Arizona

Geen gigantische bomen, maar mega-cactussen in Arizona’s Saguaro National Park. En toch komen veel bezoekers bedrogen uit om de cactussen helemaal niet zo indrukwekkend waren als ze vooraf hadden gedacht. Daarom raden park rangers aan: kom in mei of juni. De prikkelige planten staan dan namelijk in bloei.

Wil je niet per se cactussen zien, maar vind je een draaglijk klimaat tijdens je bezoek wél heel belangrijk? Ga dan tussen oktober en april naar Saguaro National Park.


Sequoia National Park, Californië

Veel reizigers die Sequoia National Park in Californië bezoeken, lopen hetzelfde stukje: heen en weer naar General Sherman, de grootste boom van het park. Meer zien dan alleen deze loop? Dan verwijzen parkmedewerkers je graag naar Congress Trail: een wandeling langs de volgens hen móóiste sequoia’s van het nationale park.


Yellowstone National Park 3 - Anneloes Keunen via Amerika Only
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

Yellowstone National Park, Idaho, Montana en Wyoming

Het oudste nationale park van de Verenigde Staten is misschien ook wel het mooiste. Met de karakteristieke geiser Old Faithful, de kleurrijke Grand Prismatic Spring en de Grand Canyon (inderdaad, hier hebben ze een eigen variant) zijn er in ieder geval highlights genoeg.

Alles zien? Kom dan in het voorjaar – aldus de park rangers. De temperatuur is dan aangenamer, vooral wanneer je wil hiken. Daarnaast is de mensenmassa van het hoogseizoen dan nog niet gearriveerd.


Yosemite National Park, Californië

Als we de medewerkers in Yosemite National Park moeten geloven, is er maar één ding mooier dan de Half Dome, de Yosemite Falls en El Capitan: deze drie bezienswaardigheden in de sneeuw. In other words: kom in de winter voor een unieke ervaring in dit Californische park.


The Narrows, Zion National Park 5 - Visit Utah
Foto: Visit Utah

Zion National Park, Utah

Met wandelingen als Angels Landing en The Narrows heeft Zion National Park twee van de mooiste hikes van Amerika in haar gelederen. En toch is er volgens de werknemers van het schitterende park een nóg gavere bestemming. Zij raden de Kayenta Trail aan: onderdeel van de Emerald Pools Trail. Wie aan deze trip begint, loopt dwars door een aantal Scenic Canyons, passeert de Virgin River en ziet de drie kleurrijke Emerald Pools. Een aanrader – als we de park rangers moeten geloven. En dat doen we dan ook maar.