Canada Only

Disney World opent in april een nieuwe, hele snelle achtbaan: TRON

Disney Achtbaan - Walt Disney World News
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Of TRON Lightcycle / Run, zoals de nieuwe achtbaan van Disney World voluit heet. Hij is al eventjes in de maak, maar gaat er nu eindelijk komen: op 4 april in het themapark Magic Kingdom.

TRON Lightcycle / Run is gebaseerd op de film TRON: Legacy uit 2010. Dat is dan weer een sequel op op het origineel uit 1982. 

Het wordt een van de snelste achtbanen die Disney ooit heeft gemaakt. Disney maakte de komst van de langverwachte rollercoaster onlangs bekend via een serie hints op haar sociale mediakanalen. 

De attractie is de tweede in zijn soort. Shanghai Disneyland heeft er namelijk al een. Die opende in 2016.

[themify_layout_part id=34118]

Wat mag ik verwachten?

De achtbaan pikt het verhaal van de sequel op. Nu hebben wij geen enkele TRON-film gezien, dus we hebben geen idee of het onderstaande klopt. In ieder geval – Disney zelf omschrijft het begin van het nieuwe verhaal als volgt:

Kevin’s zoon, Sam Flynn, heeft een tweede poort geopend naar een digitaal rijk genaamde de Grid.

Kun je er iets mee? Niet? Maakt ook niet uit. We hebben veel belangrijkere info voor je.

Dit is namelijk een achtbaan waarbij je op een motor over de baan zoeft. Inderdaad – op een motor. Als dat geen interessante rit wordt…

En zoals je van Disney World mag verwachten, maakt de hele wachtrij ook al deel uit van de experience. Je wordt hierbij ingedeeld in een team, loopt door acht zogenoemde Energy Gates – en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

[themify_layout_part id=34170]

Waar komt ‘ie te staan?

TRON Lightcycle / Run gaat deel uitmaken van Magic Kingdoms Tomorrowland. Het wordt daar de tweede achtbaan van dat parkdeel, naast de klassieker Space Mountain.

[themify_layout_part id=37739]

Hoe kan ik deze achtbaan van Disney World berijden?

Een ritje in TRON Lightcycle / Run vereist vanzelfsprekend een kaartje voor Magic Kingdom, maar ook een reservering. 

We weten het niet zeker, maar de kans is aanwezig dat Disney World hierbij gebruikmaakt van virtuele wachtrijen. Dat heeft het ook gedaan bij Epcots nieuwste attractie, Guadians of the Galaxy: Cosmic Rewind. Je hoeft hierbij niet in een wachtrij te staan, maar kunt vrijuit door het park lopen. Je wordt dan op een specifiek tijdstip bij de achtbaan verwacht.

Er is overigens meer Disney-nieuws. Het bedrijf maakte namelijk ook bekend dat de vuurwerkshow Happily Ever After terugkeert – met nieuwe projecties. Dat gebeurt op 3 april 2023.

Bron: Travel + Leisure

Achtbaan Disney - Walt Disney World News
Foto: Walt Disney World News

[themify_layout_part id=34047]