Afrika OnlyCanada Only

Acorn Street: het mooiste straatje van Boston

Acorn Street Boston
Foto: Tim Grafft via Massachusetts Office of Tourism
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De historie van de Verenigde Staten gaat misschien niet héél ver terug. Niet wanneer je het vergelijkt met de geschiedenis van Europa, althans. Maar als je tóch een idee wil krijgen van hoe stedelijk Amerika er ooit uitzag, is Acorn Street in Boston een goed startpunt.

Boston, Massachusetts is een voor Amerikaanse begrippen historische stad. ’t Was tenslotte toch ooit de geboorteplaats van de Amerikaanse Revolutie. 

Bovendien vonden er in Boston door de jaren heen allerlei – bij het gebrek aan een beter woord – evenementen plaats die Amerika hebben gevormd tot wat het vandaag de dag is. De Boston Tea Party, bijvoorbeeld.

Ook Acorn Street heeft een rol gespeeld in de totstandkoming van het moderne Boston. De straat zelf ligt er misschien pas sinds 1824; het gebied waarin de straat ligt, was ooit uiterst belangrijk in het beschermen van de stad.

🚗 Tip van ons! Huurauto in Boston nodig? Reserveer jouw auto bij Alamo en gebruik de kortingscode ‘AlamoOnly5’ voor 5% korting op je totaalbedrag.

Acorn Street Boston

Wat is de historie van Acorn Street?

Dat komt omdat Acorn Street vóór het daadwerkelijk Acorn Street heette een smal pad was dat dé toegangsweg vormde tot de huizen in Beacon Hill: een prominente wijk in Boston.

Beacon Hill stond in die tijd vol met torens, zodat men waarschuwingen voor eventuele aanvallen vroegtijdig kon doorgeven. Vandaar de naam Beacon Hill – Baken Heuvel.

Acorn Street en omgeving veranderden tijdens de negentiende eeuw langzaam naar een woonwijk voor welgestelden. De karakteristieke kinderkopjes werden geplaveid om het straatbeeld te verbeteren en de toegankelijkheid te vergroten.

🇺🇸 Lees ook Het bekendste kunstwerk in Boston bestaat uit… een groep eenden

Acorn Street Boston

Hoe ziet de straat er nu uit?

Anno nu ziet Boston er bij lange na niet meer zo uit als in de negentiende eeuw, maar Acorn Street is relatief goed bewaard gebleven. Dat komt mede door de inzet van de huidige bewoners die zich volop inzetten voor het behoud van de historische en culturele waarde van de straat.

Het gevolg is dat reizigers naar Amerika, us included, dol zijn op het straatje en er dan ook massaal naartoe gaan.

📚 Meer lezen? Check onze boeken over The States, zoals de verhalenbundel Amerika Stories, Vol. 1.

Acorn Street Boston
Foto: FayFoto via Massachusetts Office of Tourism

Hoe kom ik bij Acorn Street?

Acorn Street ligt in het centrum van Boston in de wijk Beacon Hill. Dat ligt op drie minuutjes lopen van het stadspark Boston Common. Je kunt een metro pakken naar Park Street of Boylston en vervolgens naar Acorn Street wandelen.