Canada Only

Aha: Dus dáár komt die Rockefeller Christmas Tree vandaan…

Rockfeller Center 7 - Julienne Schaer via NYC & Company
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het is een jaarlijks terugkerend en onmisbaar evenement in New York City: het optuigen van de kerstboom voor de deur van het Rockefeller Center. Waar de stad ieder jaar zo’n prachtige boom vandaan haalt? Dat hangt allemaal af van één persoon: de Christmas Tree Scout.

Door de jaren heen heeft de Rockefeller Christmas Tree meerdere metamorfoses ondergaan. Zo is hij ooit compleet zilver gespoten. Een andere keer stonden er niet één, maar drie bomen – lekker nationalistisch in het rood, wit en blauw versierd. Hoe de boom er in de toekomst uitziet? Dat hangt af van Erik Pauze.

Pauze is met zijn voor ons opvallende achternaam namelijk Rockefellers Tree Scout. Het is zijn taak bomen te spotten die wellicht dé kerstboom van New York kunnen worden. Ziet Pauze een boom staan die hem bevalt? Dan voert hij een nader onderzoek uit of de spar ook echt kan uitgroeien tot een Rockefeller Christmas Tree.

Dat houdt dus in dat Pauze al jaren van tevoren aan de slag moet gaan met zijn zoektocht. De boom die er nu staat, werd ‘gescout’ in 2010 op Pennsylvania State College. Pauze heeft destijds gevraagd of de school de boom wilde doneren. Dat wilde ze – waardoor de huidige kerstboom november dit jaar naar New York werd verplaatst.

En zó ziet ‘ie er nu uit:

Rockfeller Center 7 - Julienne Schaer via NYC & Company
Julienne Schaer via NYC & Company

De Rockefeller Christmas Tree zien

De boom met eigen ogen zien? Hij staat er nog tot 6 januari 2018 – onder de deur van Rockefellers GE Tower. Voordelige vliegtickets naar de stad vind je hier of hier. Hotels bijboeken doe je bij Booking.com of Trivago. Kijk HIER voor volledige citytrips.