Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Alcatraz

Alcatraz
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ga je voor het eerst naar San Francisco? Alcatraz bezoeken is, in dat geval, een absolute must do. Dit eiland in de San Francisco Bay was in het verleden een militaire gevangenis. De zwaarste criminelen van The States, waaronder Al Capone, kregen hier de maximale bescherming. Het eiland is nu een zo populair dat het verstandig is je Alcatraz tickets zo snel mogelijk te bestellen.

Direct naar
Alcatraz bezoeken
Dit wist je nog niet over Alcatraz
Alcatraz tickets
Alcatraz openingstijden

[themify_layout_part slug=”reisinfo-alcatraz”]

Alcatraz bezoeken
Foto: Visit California

Alcatraz bezoeken

De tijd waarin Alcatraz nog daadwerkelijk functioneerde als gevangenis? Die ligt niet eens heel ver achter ons. De gevangenis sloot haar deuren voor de gevangenen in 1963. De bewaking werd te duur en daardoor was een sluiting niet langer te vermijden.

Het eiland is vandaag de dag geopend voor toeristen. Alcatraz bezoeken is een absolute must do tijdens je eerste bezoek aan San Francisco. Je reist dan per veerpont naar het eiland en krijgt dan een rondleiding – inclusief audiotour.

Rondleidingen
De rondleidingen brengen je, mits je de instructies volgt, langs alle hoogtepunten van het eiland. Je komt onder meer langs de verschillende celblokken en de wat macabere kantine. De bijbehorende geluidsfragmenten van het daadwerkelijke leven op het eiland maken je ervaring mogelijk nóg bijzonderder.

Alcatraz bezoeken is goed voor een dag of middag uit. De rondleidingen worden tegenwoordig echter ook in de avond gegeven. Het verschil met overdag is dat je niet zelfstandig over het eiland mag zwerven. Een park ranger houdt je dan gezelschap.

Alcatraz bezoekenAlcatraz bezoeken: dit wist je nog niet over Alcatraz

Al Capone was een begenadigd muzikant
Al Capone had inderdaad muzikale aanleg.. Hij speelde banjo in een band genaamd The Rock Islanders. Ze traden iedere zondag op voor andere gevangenen.

Sommige criminelen wilden maar al te graag naar het eiland
Het is haast niet voor te stellen, maar de gevangenis was onder de criminelen opvallend populair. Ze boden gevangenen namelijk veel films, een uitstekende bibliotheek en heerlijk eten.

Ontsnappen van het eiland was onmogelijk
De officiële documentatie laat zien dat er nog nooit iemand is ontsnapt. Het feit dat er toch echt vijf personen nooit meer zijn teruggevonden? Dit rapport rept er met geen woord over…


Alcatraz tickets
Foto: Visit California

Alcatraz tickets

Heb je Alcatraz tickets nodig? Hou er dan rekening mee dat de kaartjes voor de veerpont – en daarmee de toegang tot het eiland – erg snel zijn uitverkocht. Het is geen overbodige luxe om een aantal maanden van tevoren Alcatraz tickets te bestellen.

Kaartjes bestellen doe je via de officiële website van het gevangeniseiland.

Wil je Alcatraz combineren met andere highlights van San Francisco? Het is dan misschien handig een combinatiepas te kopen – inclusief Alcatraz-tickets. Deze pas geeft je toegang tot het gevangeniseiland én tot een hop-on-hop-off-bus. De bus stops bij allerlei hoogtepunten in San Francisco, waaronder de Fisherman’s Wharf, de Golden Gate Bridge en Lombard Street.

San Francisco

Alcatraz openingstijden

Het gevangeniseiland is iedere dag open – op drie dagen na: Thanksgiving (de derde donderdag van de maand november), Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

[themify_layout_part slug=”reisinfo-alcatraz”]