Afrika OnlyCanada Only

Dit zijn de allerkleinste dorpen in je favoriete, Amerikaanse staten

Caliente - Sydney Martinez via Travel Nevada
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Sure – als je naar The States gaat, is de kans klein dat je wereldsteden als San Francisco, Las Vegas en Los Angeles overslaat. Maar dit soort dorpjes zijn er ook nog – en iets héél anders. Ze hebben namelijk de minste inwoners van de staat.

‘Maar ik ben in plaatsjes geweest waar het inwonersaantal veel lager lag dan deze cijfers!!1!’ Kan kloppen. Deze lijst is namelijk afkomstig van het US Census Bureau en bevat alleen officieel erkende plaatsen. Op papier zijn dit dus de allerkleinste dorpen in je favoriete, Amerikaanse staten.

Arizona’s Winkelman

Aantal inwoners: 346

Winkelman heeft een eigen middelbare school. Winkelman heeft een eigen postkantoor. En dat was het eigenlijk wel zo’n beetje. Het dorpje ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanuit de stad Phoenix.


Het Californische Vernon

Aantal inwoners: 113

Vernon is geen spookstad – ondanks dat lage inwonersaantal. Opvallend genoeg ligt Cali’s kleinste plaats middenin Los Angeles. Komt omdat deze voorstad eigenlijk alleen uit industrie bestaat. Dus.

Zien tijdens je road trip? Je vindt Vernon iets onder Downtown LA.


Magic Kingdom, Disney World, FloridaFlorida’s Lake Buena Vista

Aantal inwoners: 11

Komt die naam je bekend voor? Dat kan. Lake Buena Vista is namelijk het postadres van Disney World. Je vindt hier ook een aantal hotels en resorts. Maar hier wonen? Dat doen slechts elf mensen.


Caliente - Sydney Martinez via Travel Nevada
Foto: Sydney Martinez via Travel Nevada

Nevada’s Caliente

Aantal inwoners: 1.108

Caliente ligt middenin de Nevada Desert en heeft relatief veel inwoners – in ieder geval meer dan duizend. Blijkbaar zijn al die bijna-spooksteden niet bekend bij het US Census Bureau. Anyway – Caliente ligt op zo’n twee uur rijden vanuit Vegas en ligt op de route wanneer je een road trip door de Silver State maakt.


New Yorks Dering Harbor

Aantal inwoners: 11

Dering Harbor ligt op het uiterst noordelijke deel van Shelter Island – op ongeveer 2,5 uur rijden vanuit New York City. In de vrij luxe huizen wonen elf mensen verspreid over zes gezinnen. Die hebben wel allemaal een mooi uitzicht op het water, moeten we zeggen.


Utah’s Scofield

Aantal inwoners: 23

Utah’s Scofield ligt op een plaats in Utah waar de gemiddelde reiziger eigenlijk niet of zelden komt. Te ver van Salt Lake City. Te ver van de Bryce Canyon. En ook te ver van Zion National Park. Misschien wonen er daarom maar 23 mensen in Scofield.