Canada Only

Alles wat je moet weten over de Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge II
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Binnenkort naar New York? Check dan even deze info over NYC’s bekendste brug!

door Boy Tijbosch

De Brooklyn Bridge is voor véél toeristen één van de hoogtepunten tijdens een citytrip New York. Het gotische hoogstandje is daarnaast een historisch begrip voor de stad: het was in 1883 de eerste weg die Manhattan met Brooklyn verbond. Staat de brug bij jou ook op je bucket list? Maak er dan het beste van en volg de volgende adviezen!

Waar zie ik de Brooklyn Bridge het best?

Tuurlijk, een stukje lopen over de brug is een must-do tijdens een bezoek aan New York. Maar wil je ‘m goed op beeld hebben? Dan moet je ergens anders zijn. Ga naar Main Street, Pier 1 óf het Bridge Park: allemaal aan de Brooklyn-zijde. Hiervandaan maak je de mooiste foto’s van de Brooklyn Bridge, inclusief de skyline van Manhattan. Wil je juist een uitzicht vanaf de Manhattan-kant? Ga dan naar Pier 15 van de South Street Seaport.

Hoe kom ik op de brug?

Trappen naar de brug vind je, aan de Brooklyn-kant, aan Washington Street en Prospect Street. Vanaf Manhattan is de Brooklyn Bridge toegankelijk vanaf Centre Street, vlakbij metrostation Brooklyn Bridge-City Hall.

Wat kan ik doen in de nabije omgeving?

Vlakbij de brug vind je New York’s City Hall, het Tweed Courthouse en het African Burial Ground National Monument. Daarnaast is de wijk Chinatown niet ver weg.
Aan de andere kant van de Hudson vind je de wijk Brooklyn Heights, prima voor een wandeling door deze bijzondere borough.

Loop ik de Brooklyn Bridge van Brooklyn naar Manhattan of andersom?

De looproute van de overtocht maakt in principe niet veel uit. Wil je tijdens het lopen de skyline van Manhattan zien? Dan wandel je van Brooklyn naar Manhattan. Wanneer je de brug andersom loopt, kijk je uit op de waterkant van Brooklyn.

Kost de brug iets?

Nee, hoewel dat niet altijd zo is geweest. In de jaren na de opening moesten voetgangers één cent betalen om op de brug te mogen lopen.


Foto: NYC & Company/Julienne Schaer