Canada Only

Alles wat je moet weten wanneer je wilt kamperen bij de Grand Canyon

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Direct naast de Grand Canyon wakker worden is misschien wel dé manier om dit bijzondere natuurmonument te beleven. Daarom geven we hieronder antwoord op al je vragen over kamperen in de Grand Canyon. Doe er je voordeel mee!

Allereerst – hoeveel campings zijn er?

Het Grand Canyon National Park heeft drie campings. De Desert View Campground en de Mather Campground liggen aan de South Rim, de North Rim Campground ligt aan de – juist.

Wat zijn de verschillen tussen deze campings?

De Mather Campground is het meest toeristisch. Hij ligt erg dicht bij de Grand Canyon zelf, er stoppen bussen en het wordt er nooit héél warm door de schaduw van de Ponderosa-bomen.

De Desert View Campground ligt meer afgelegen en is wat primitiever. Hier vind je bijvoorbeeld geen hordes toeristen en maar één douchegelegenheid. Wél ligt de camping vlakbij de indrukwekkende Desert View Watchtower.

De North Rim Campground ligt aan de totaal verschillende noordkant van de Grand Canyon en bevindt zich daar in een compleet andere omgeving.

Zijn de campings altijd open?

Nee – de North Rim Campground opent halverwege mei en sluit aan het einde van oktober.

Moet ik van tevoren reserveren?

Bij de North Rim Campground is reserveren verplicht en mogelijk vanaf zes maanden van tevoren. De Desert View Campground  en de Mather Campground vereisen géén reserveringen, maar dit wordt bij laatstgenoemde wél geadviseerd.

Hoe zorg ik ervoor dat ik een plekje heb?

De campings waarvoor je niet hoeft te reserveren kennen een first-come-first-served principe: wie er het eerste is, maakt het meeste kans op een plek. Daarna geldt een ander principe dat we ook in Nederland kennen: vol is vol. Zorg er dus voor dat je jouw reisschema zo aanpast dat je zo vroeg mogelijk bij de Grand Canyon bent.

Hoeveel mensen kunnen er terecht op één plaats?

Eén standaard 'campsite' is goed genoeg voor zes personen en drie kleine tenten.

Hoeveel voertuigen mogen er op zo'n plek staan?

Twee. Daaronder vallen ook RV's en trailers.

Zijn er toiletten en douches aanwezig?

Ja en ja, hoewel die faciliteiten bij de Desert View Campground erg gering zijn.

Wat kost het?

De North Rim Campgrund kost je zo'n achttien tot 25 dollar per nacht. De Desert View Campground vraagt twaalf dollar voor een plek. Voor een overnachting op de Mather Campground betaal je achttien dollar.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen