Canada Only

Alternatief Amerika: 5 toffe bestemmingen in de staat Vermont

Church Street Marketplace 2 - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

True: Vermont is het mooist tijdens de Amerikaanse herfst – de Indian Summer. Maar ook daarbuiten mag The Green Mountain State er zéér zeker zijn.

[themify_layout_part id=35049]

1.

Brattleboro Farmers’ Market

Vermont is bovenal een agrarische staat waar je nogal wat kleine boerderijen tegenkomt. Deze organiseren bij tijd en wijle zogenoemde Farmers’ Markets. Die van Brattleboro is daar een toonaangevend voorbeeld van.

Iedere zaterdag worden hier allerlei versproducten uitgestald, zoals verschillende soorten kaas, zelfgemaakte broden én – onmisbaar voor Vermont – maple syrup.

Church Street Marketplace - Pixabay

2.

Church Street Marketplace

Burlington is wél de grootste plaats van Vermont, hoewel we daar niet al te veel waarde aan moeten hechten. Veel meer dan 39.000 inwoners telt Burlington namelijk niet. De stad beschikt wél over een van de gezelligste bestemmingen van Vermont.

En dat is de Church Street Marketplace. Vier stratenblokken die alléén toegankelijk zijn voor voetgangers en volstaan met winkels en restaurants. In de zomer is iedereen buiten. Al met al is het niet heel vreemd dat het complete district is vernoemd tot een van de Great Public Spaces in America.

[themify_layout_part id=34170]

3.

Ben & Jerry’s

Het ijsmerk Ben & Jerry’s is verantwoordelijk voor mogelijk het bekendste exportproduct dat Vermont ooit heeft voortgebracht. De fabriek in Waterbury is toegankelijk voor het publiek. Een tour van dertig minuten loodst je langs het hele proces van het ijs maken – en natuurlijk kun je direct proeven hoe het eindresultaat smaakt.

Ook opvallend: de Flavor Graveyard. Dit is een plaats waar alle niet langer in de verkoop zijnde ijssmaken van Ben & Jerry’s een laatste rustplaats hebben gekregen.

Stowe - Pixabay

4.

Stowe

Zegt er iemand Vermont? Dan denk je waarschijnlijk als eerste aan groene bossen, bedekte bruggen en van die typisch Amerikaanse boerderijen. Van die rode, ja.

De beste kans op het zien van dat ideaalbeeld, heb je in Stowe. Dat is niet de grootste of bekende plaats van Vermont, maar mogelijk wél de mooiste.

In de winter verandert Stowe naar een waar winterwonderland, maar daarbuiten is het een knusse aaneenschakeling van unieke winkels, sfeervolle restaurants en allerlei kunstgalerijen.

En inderdaad: wie in het najaar gaat, heeft vanaf vrijwel ieder stratenblok een tof uitzicht.

[themify_layout_part id=37739]

5.

Green Mountain National Forest

Die nickname – The Green Mountain State? Die heeft Vermont te danken aan dit federaal beschermde bos. Het Green Mountain National Forest huisvest waterfallen, picknickplekken, uitkijkpunten en kilometers aan hiking trails en is daarmee een van Vermonts beste stekken om The Great Outdoors te verkennen.

[themify_layout_part id=34047]