Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Alternatief Amerika: Guadalupe Mountains National Park in Texas

Guadalupe National Park - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Big Bend National Park is Texas’ beroemdste natuurgebied, maar The Lone Star State heeft nóg een nationaal park.

[themify_layout_part slug=”leestips-texas”]

Guadalupe Mountains National Park staat in eerste plaats bekend om de aanwezigheid van het hoogste punt van Texas: de Guadalupe Peak van ruim 2600 meter hoog. En hij is te beklimmen, hoewel je daarvoor wel over de nodige stamina moet beschikken. De Guadalupe Peak Trail is ruim dertien kilometer in lengte, maar brengt je dicht bij de top van Texas en trakteert je bovendien op een fabuleus uitzicht. 

El Capitan

Een ander, bijzonder fenomeen in Guadalupe Mountains National Park, op de grens met de staat New Mexico, is de enorme, kalkstenen rots El Capitan. Ook deze naamgenoot van de veel bekendere versie in Yosemite National Park is lopend te bekijken. 

Dat betekent niet dat dit eenvoudig is. De lengte van de Salt Basin Overlook Trail, die je tot aan de voet van El Capitan brengt, ligt met achttien kilometer nóg hoger dan bij de Guadalupe Peak Trail. Schrale troost: de wandeling is minder steil.

McKittrick Canyon

Een andere, mogelijk mooiste en daardoor meest bezochte bestemming binnen het park is de McKittrick Canyon. Deze kloof functioneert als een soort sample platter van alles wat je in de Chihuahuan Desert vindt. Vijgcactussen, steile kalksteenwanden en ratelslangen, bijvoorbeeld.

Het relatief eenvoudig begaanbare McKittrick Canyon Nature Trail gidst je in een loop van anderhalve kilometer langs alle elementen van deze frivole samenstelling – minus die slangen, hopen we.

[themify_layout_part slug=”reistips-texas”]

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]