Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Alternatief Orlando – 5 verscholen bezienswaardigheden

Orlando
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Orlando is Disney. Orlando is Universal. Orlando is véél zon én Orlando is een verscheidenheid aan winkels. Maar Centraal Florida herbergt ook nog andere attracties naast de welbekende parken. Trek je de harses van Donald Duck niet meer? Dan zijn deze bezienswaardigheden allicht de moeite waard.

Blue Spring State Park

Op zo’n 45 minuten rijden van Orlando vind je Blue Spring State Park. Zwemmen in de bron van de St. Johns River, boottochten maken langs alligators, barbecueën – alles om bij te komen van een dag Disney World bevindt zich hier. Kost je vijf dollar. Per auto.

Celebration

Het dorpje Celebration is min of meer wat men voor het attractiepark Epcot in gedachte had. De gemeenschap werd beheerst door Disney, wat valt te zien aan de gedetailleerde structurering van deze wijk. De kleine winkeltjes en boetiekjes maken Celebration een gezellige bestemming, voornamelijk ’s avonds.

The Loop

The Loop is één van de vele winkelgebieden in The Greater Orlando Area, verscholen achter de Osceola Parkway. De kans op inwoners van Florida tegen te komen is hier aanzienlijk groter dan in één van de malls – weinig toeristen weten van The Loop af. Zeventig winkels en vele mogelijkheden om (buiten) te eten.

US 192

Zoek je een lange weg met attracties aan weerszijden? International Drive is zonder meer dé place-to-be. Maar de US192 is een goed alternatief. Vele hotels, winkels en roadside attractions markeren de highway, bekend bij toeristen die buiten de Disney-resorts verblijven. Van enorme sinaasappels tot freefall-attracties – je vindt ’t aan US192.

Wekiwa Springs

Wekiwa Springs is zo’n ol’ fashioned swimming hole. Tuurlijk, waterparken als Aquatica en Wet ’N Wild hebben de glijbanen. Maar de rustieke sfeer die er in Wekiwa hangt vind je in geen enkel pretpark. Toch iets doen? Het gebied beschikt over dertien mijl aan wandelpaden door de natuur van Centraal Florida.

Heb jij nog meer tips? Laat ze hieronder weten of reageer via Facebook en Twitter!