Afrika OnlyCanada Only

Alternatief Orlando? Check de zéér sfeervolle voorstad Winter Park

Winter Park - Anneloes Keunen via Amerika Only
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Winter Park ligt iets ten noorden van Downtown Orlando en is een van de gezelligste bestemmingen in Central Florida.

In een staat die de officiële bijnaam The Sunshine State met verve draagt, verwacht je niet snel een wijk à la Winter Park. Misplaatst? Valt mee. Dit dorp heet namelijk zo omdat het in een ver verleden een populair winterverblijf van. Een uitvlucht voor Amerikanen in andere, koudere staten die januari, februari en maart maar al te graag in warmere oorden doorbrachten.

Ze hadden ook alle redenen om dat juist hier te doen, want het is is een mooie stek – en behóórlijk anders dan Disney World. Zo vind je er meer dan zeventig natuurparken waar volop events, festivals en andere vieringen worden gehost. 

Bijkomend voordeel is dat bezoekers relatief beschut zijn tegen de hitte. Alle parken hebben tenslotte bomen genoeg: van die langharige bomen die typerend zijn voor het Amerikaanse zuiden. Je kent ze wel.

[themify_layout_part id=34118]

Koffiezaakjes en restaurants

Maar Winter Park is meer dan een frivole verzameling stadsparken. Het centrum is bijvoorbeeld rijk aan allerlei koffiezaakjes: local favorite Barnie’s Coffee, maar ook iedereens favoriet Starbucks. 

Restaurants zijn er eveneens volop. Allerlei lokale zaakjes, maar ook publiekstrekkers als Outback Steakhouse en IHOP. Sommige varianten hebben zelfs een waar terras: in de Verenigde Staten allesbehalve gebruikelijk.

[themify_layout_part id=33973]

Europese stijl

Dé trekpleister van het dorp is echter de setting. Het voorstad ligt aan Lake Osceola en dankzij de met bakstenen geplaveide binnenstraten, heeft het centrum een algehele, Europese uitstraling.

Oók een luxe uitstraling, trouwens. As said was Winter Park ooit een getaway voor Amerikanen uit andere staten, maar dat waren voornamelijk rijke Amerikanen uit andere staten. De elite streek en strijkt hier volop neer. Daaronder viel ook voormalig president Reagan, die hier zijn 25-jarige huwelijk vierde.

Al met al is wandelen door het centrum daarmee de meest ondernomen activiteit in en om Winter Park. Die terrasjes krijg je er gratis bij.

[themify_layout_part id=37739]

Winter Park bezoeken

Zien? Het stadje ligt vlakbij de bekendere attracties in Orlando, Florida. Het is een halfuurtje rijden vanuit Disney World en twintig minuten vanuit het Universal Orlando Resort.

Winter Park - Anneloes Keunen via Amerika Only
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

[themify_layout_part id=34047]