Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: de Apple Crumble, een dessert uit The States.
een recept van Smulweb-kok marianneoud
Bewaar dit recept op Smulweb!
WAT HEB IK NODIG?
- 4 appels
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 2 theelepels kaneel
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- 1/8 liter slagroom
- 1 eetlepel suiker
- Zout
EN WAT DOE IK DAN?
- Verwarm de oven voor op 200 graden;
- Snijd de appels in partjes en leg ze in een platte, beboterde ovenschaal;
- Sprenkel er twee eetlepels water en 25 gram basterdsuiker overheen;
- Meng de rest van de basterdsuiker, kaneel, bloem en een snufje zout door elkaar;
- Snijd de boter in kleine stukjes en meng die door het bloemmengsel, zodat er grof kruimeldeeg ontstaat;
- Bak de Apple Crumble in circa 30 minuten goudbruin;
- Klop intussen de slagroom en serveert dit apart.