Canada Only

American Cooking: Apple Crumble

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: de Apple Crumble, een dessert uit The States.

een recept van Smulweb-kok marianneoud
Bewaar dit recept op Smulweb!

WAT HEB IK NODIG?

  • 4 appels
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1/8 liter slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • Zout

EN WAT DOE IK DAN?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden;
  • Snijd de appels in partjes en leg ze in een platte, beboterde ovenschaal;
  • Sprenkel er twee eetlepels water en 25 gram basterdsuiker overheen;
  • Meng de rest van de basterdsuiker, kaneel, bloem en een snufje zout door elkaar;
  • Snijd de boter in kleine stukjes en meng die door het bloemmengsel, zodat er grof kruimeldeeg ontstaat;
  • Bak de Apple Crumble in circa 30 minuten goudbruin;
  • Klop intussen de slagroom en serveert dit apart.