Canada Only

American Cooking: Banana Bread

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: Banana Bread.

een recept van Smulwebkok renate999
bewaar dit recept op Smulweb!

WAT HEB IK NODIG?

  • 500 ml. zelfrijzend bakmeel óf bloem
  • 250 ml. suiker
  • 125 gram boter
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 zakje bakpoeder (alleen bij het gebruik van bloem)
  • 1 snufje zout
  • gehakte walnoten

EN WAT DOE IK DAN?

  • Pureer de bananen;
  • Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen en verwarm de over voor op 170 graden Celsius;
  • Meng de boter en suiker;
  • Voeg de bananenpuree en eieren toe en mix het tot een gladde massa;
  • Zeef de bloem en het zout boven het mengsel. Mix het geheel tot er een glad deeg ontstaat;
  • Voeg de vanille-essence of de walnoten toe;
  • Giet het beslag in een ingevet bakblik en bak het geheel één uur op 170 graden Celsius.