Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: Banana Bread.
een recept van Smulwebkok renate999
bewaar dit recept op Smulweb!
WAT HEB IK NODIG?
- 500 ml. zelfrijzend bakmeel óf bloem
- 250 ml. suiker
- 125 gram boter
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 1 zakje bakpoeder (alleen bij het gebruik van bloem)
- 1 snufje zout
- gehakte walnoten
EN WAT DOE IK DAN?
- Pureer de bananen;
- Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen en verwarm de over voor op 170 graden Celsius;
- Meng de boter en suiker;
- Voeg de bananenpuree en eieren toe en mix het tot een gladde massa;
- Zeef de bloem en het zout boven het mengsel. Mix het geheel tot er een glad deeg ontstaat;
- Voeg de vanille-essence of de walnoten toe;
- Giet het beslag in een ingevet bakblik en bak het geheel één uur op 170 graden Celsius.