Afrika OnlyCanada Only

Zoek

American Cooking: Big Mac

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: de enige echte Big Mac.

een recept van Smulweb-kok mobiel_1362244190

WAT HEB IK NODIG?

Voor vier Big Mac’s heb je nodig:

  • 500 gram rundergehakt
  • 4 witte sesambollen
  • 4 plakken Cheddar
  • IJsbergsla
  • 1 ui
  • 8 augurkschijfjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Heinz Relish
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder

EN WAT DOE IK DAN?

  • Verdeel het rundergehakt in delen van 62,5 gram en duw deze een voor een in de springvorm aan, zodat je mooie ronde hamburgers krijgt. De hamburgers kun je – voordat je ze gaat bakken – bewaren in aluminium folie of vershoudfolie.
  • Maak vervolgens de saus in een kommetje. Voeg ingrediënten toe en roer goed.
  • Snijd de ui en de augurken in plakjes.
  • Snijd de ijsbergsla fijn.
  • Snijd de witte sesambollen in drie delen.
  • Wanneer alle ingrediënten klaar voor gebruik zijn, kun je beginnen met het verwarmen van een koekenpan zonder olie of vet. Je bakt hier de gesneden sesambollen in, zodat het oppervlak van de binnenkant een lichtbruine korst heeft.
  • Bak vervolgens de hamburgers. Bak ze eerst aan één kant bruin, draai ze om en doe er een beetje zout en peper op.

Bouw de Big Mac op volgens de volgende orde:

  • Brood
  • Burger
  • Augurk
  • Sla
  • Ui
  • Saus
  • Brood
  • Burger
  • Cheddar
  • Sla
  • Ui
  • Saus
  • Brood

Bewaar dit recept op Smulweb!

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!