Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: Cheesecake!
een recept van Smulweb-kok Carlys
WAT HEB IK NODIG?
Voor een cheesecake voor twaalf personen heb je nodig:
- 1 pak Bastogne-koeken
- 800 gram Monchou
- 500 gram ricotta
- 200 gram creme fraîche
- 300 g witte basterdsuiker
- 50 g bloem
- 1/2 eetlepel kaneel
- 2 vanillestokjes
- 3 eieren
- 1 blik Vlaaifruit van Hak (naar keuze)
EN WAT DOE IK DAN?
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Plaats het bakpapier in de springvorm.
- Verkruimel de Bastogne-koeken me je hand en bekleed hier de bodem mee.
- Klop de creme fraîche, ricotta en de Monchou door elkaar heen met de mixer.
- Voeg de suiker, kaneel, bloem en vanille aan het mengsel toe en klop het geheel door elkaar heen.
- Mix de eieren er één voor één doorheen. Giet het mengsel in de bakvorm, over de Bastogne-koeken.
- Bak af in circa 1 uur en 20 minuten.
- Haal het geheel de oven en laat, buiten de koelkast, de taart goed afkoelen.
- Haal de rand van de springvorm eraf
- Verdeel het blik Vlaaifruit over de taart.
- Laat de taart in de koelkast goed opstijven (minimaal 4 uur).