Canada Only

American Cooking: Cheesecake

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: Cheesecake!

een recept van Smulweb-kok Carlys

WAT HEB IK NODIG?

Voor een cheesecake voor twaalf personen heb je nodig:

  • 1 pak Bastogne-koeken
  • 800 gram Monchou
  • 500 gram ricotta
  • 200 gram creme fraîche
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 50 g bloem
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 2 vanillestokjes
  • 3 eieren
  • 1 blik Vlaaifruit van Hak (naar keuze)

EN WAT DOE IK DAN?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Plaats het bakpapier in de springvorm.
  • Verkruimel de Bastogne-koeken me je hand en bekleed hier de bodem mee.
  • Klop de creme fraîche, ricotta en de Monchou door elkaar heen met de mixer.
  • Voeg de suiker, kaneel, bloem en vanille aan het mengsel toe en klop het geheel door elkaar heen.
  • Mix de eieren er één voor één doorheen. Giet het mengsel in de bakvorm, over de Bastogne-koeken.
  • Bak af in circa 1 uur en 20 minuten.
  • Haal het geheel de oven en laat, buiten de koelkast, de taart goed afkoelen.
  • Haal de rand van de springvorm eraf
  • Verdeel het blik Vlaaifruit over de taart.
  • Laat de taart in de koelkast goed opstijven (minimaal 4 uur).

Bewaar dit recept op Smulweb!

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!