Zoeken

American Cooking: Flank Steak Sandwich met mieriekswortelmayonaise

Foto van Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: de Flank Steak Sandwich, een smaakvolle sandwich voor tussendoor.

een recept van Smulweb-kok beefensteak

WAT HEB IK NODIG?

Voor vier Flank Steak Sandwiches mét salade heb je nodig:

  • 1 Flank steak van ca. 800 gram
  • ½ rode ui, in 6 partjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • 50 ml Mayonaise
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels mierikswortel
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 250 gram gemengde salade óf rucolamelange
  • 4 versgebakken stukken stokbrood
  • Peper en zout

EN WAT DOE IK DAN?

  • Mix de rode ui, de olijfolie, ½ theelepel zout en een ¼ theelepel peper in een kom.
  • Zet een grillpan op medium vuur tot deze heet is en rooster de ui aan beide kanten gedurende 5-6 minuten.
  • Strooi wat peper en zout over de flank steaks en grill deze aan beide kanten mooi bruin gedurende 4-5 minuten per kant. Haal uit de pan en zet het vlees afgedekt weg.
  • Grill nu de snijzijde van het stokbrood in de pan tot een mooie lichtbruine kleur.
  • Doe de Parmezaanse kaas, mayonaise, mierikswortel en cayennepeper in een kom en mix alles goed door elkaar.
  • Smeer de broodjes in met de mayonaise, leg er wat stukjes ui op en de salade.
  • Snij de Flank Steak op de draad in dunne plakjes en leg dit bovenop de salade.

Bewaar dit recept op Smulweb!

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!