Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: Gumbo.
Een recept van Smulwebkok markthijssen90
Bewaar dit recept op Smulweb!
WAT HEB IK NODIG?
Voor Gumbo voor vier personen heb je nodig:
- 400 gram aardappels
- 300 gram kipfilet
- 200 gram Chorizo
- 150 gram zonnebloemolie
- 100 gram bloem
- 100 gram gebroken rijst
- 5 stengels bleekselderij
- 3 bosuitjes
- 2 uien
- 2 groene paprika’s
- 1 liter kippenbouillon
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- Cajun-kruiden
EN WAT DOE IK DAN?
- Verhit 100 milliliter olie in een pan voeg hier de bloem aan toe;
- Blijf regelmatig roeren en laat het geheel in circa 5 minuten koffiebruin worden;
- Snijd de kip in blokjes van circa 2 centimeter groot;
- Verwijder, indien nodig, het velletje van de Chorizo en snijd de Chorizo in blokjes;
- Pel en snipper de uien;
- Pen en snijd de knoflook fijn;
- Schil en snijd de bleekselderij in stukjes;
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes;
- Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes;
- Verhit de olie in een braadpan en bak de kip en Chorizo circa 2 minuten;
- Voeg de kip en de Chorizo toe aan de bloem;
- Roer de groente, knoflook en de rijst door dit mengsel heen;
- Schenk de bouillon erbij en breng het geheel op smaak met de Cajun-kruiden;
- Laat alles 30 minuten zachtjes koken;
- Garneer de gumbo met gesneden bosuitjes.