Canada Only

American Cooking: Gumbo

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: Gumbo.

Een recept van Smulwebkok markthijssen90
Bewaar dit recept op Smulweb!

WAT HEB IK NODIG?

Voor Gumbo voor vier personen heb je nodig:

  • 400 gram aardappels
  • 300 gram kipfilet
  • 200 gram Chorizo
  • 150 gram zonnebloemolie
  • 100 gram bloem
  • 100 gram gebroken rijst
  • 5 stengels bleekselderij
  • 3 bosuitjes
  • 2 uien
  • 2 groene paprika’s
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • Cajun-kruiden

EN WAT DOE IK DAN?

  • Verhit 100 milliliter olie in een pan voeg hier de bloem aan toe;
  • Blijf regelmatig roeren en laat het geheel in circa 5 minuten koffiebruin worden;
  • Snijd de kip in blokjes van circa 2 centimeter groot;
  • Verwijder, indien nodig, het velletje van de Chorizo en snijd de Chorizo in blokjes;
  • Pel en snipper de uien;
  • Pen en snijd de knoflook fijn;
  • Schil en snijd de bleekselderij in stukjes;
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes;
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes;
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de kip en Chorizo circa 2 minuten;
  • Voeg de kip en de Chorizo toe aan de bloem;
  • Roer de groente, knoflook en de rijst door dit mengsel heen;
  • Schenk de bouillon erbij en breng het geheel op smaak met de Cajun-kruiden;
  • Laat alles 30 minuten zachtjes koken;
  • Garneer de gumbo met gesneden bosuitjes.