Afrika OnlyCanada Only

Zoek

American Cooking – Hamburgers

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Hamburgers kennen én lusten we allemaal. Maar je hebt hamburgers en hamburgers. De ware Amerikaanse variant is een exemplaar waarbij de maker minimaal één kalf tussen twee broodjes probeert te stouwen. Zo’n hele grote. Je kent ’t wel. Recept!

door Boy Tijbosch

Nee, de burger is niet ontwikkeld en bedacht door McDonald’s. Sterker nog, ’s werelds populairste broodje komt niet eens uit de Verenigde Staten. Duitse immigranten brachten fenomeen naar de overkant van de oceaan, waar de hamburger een eigen leven is gaan leiden. Plaats van oorsprong? Hamburg. Niet geheel verrassend.

Wat heb ik nodig?

Voor vier All-American Hamburgers heb je nodig:

  • 8 plakken Cheddar-kaas;
  • 8 plakken bacon;
  • 4 broodjes;
  • 2 theelepels aan gehakte uien;
  • 2 theelepels chilisaus;
  • 1 theelepel mosterd;
  • 750 gram gehakt;
  • Tomaten
  • Ketchup;
  • Sla.

En wat doe ik dan?

  • Combineer het gehakt met de chilisaus, gehakte uien en mosterd;
  • Maak dikke, ronde schijven van het vlees;
  • Bak de hamburgers zes minuten;
  • Bak de bacon knapperig en plaats deze op de hamburger;
  • Snijd de Cheddar-kaas diagonaal en bedek de burger hiermee;
  • Voeg naar smaak tomaat, sla en ketchup toe.

Gelukt? Laat het hieronder weten of reageer via Facebook en Twitter!