Canada Only

American Cooking: Snickers Pie

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten de week af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: Snickers Pie.

een recept van Smulwebkok xmaartjex78
Bewaar dit gerecht op Smulweb!

WAT HEB IK NODIG?

  • 300 gram Monchou
  • 250 gram Snickers
  • 240 gram roomboter
  • 200 gram Digestives
  • 170 gram suiker
  • 120 gram pure chocolade
  • 70 gram bloem
  • 60 gram melkchocolade
  • 50 milliliter slagroom
  • 35 gram bruine suiker
  • 6 gram cacao
  • 3 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Zout

EN WAT DOE IK DAN?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een bakvorm in;
  • Maak de Digestives fijn en smelt 120 gram boter in een pannetje;
  • Gooi de kruimels en de bruine suiker bij de gesmolten boter en roer het geheel goed;
  • Doe het mengsel in een bakvorm en druk het stevig aan op de bodem én tegen de rand;
  • Bak het geheel voor vijf minuten in een oven.
  • Smelt de chocolade en wederom 120 gram boter, roer ze door elkaar en laat dit afkoelen;
  • Meng 1 ei en het suiker tot het dik wordt;
  • Voeg aan dit mengsel 1 theelepel vanille-extract én het chocolade- en botermengsel toe;
  • Voeg bloem, cacao, bakpoeder en een snufje zout toe aan het geheel;
  • Giet het mengsel over de taart en bak dit voor ongeveer 15 minuten;
  • Haal de taart uit de oven en laat hem tien minuten afkoelen;
  • Verdeel stukjes Snickers over de laag Fudge;
  • Meng met de mixer de Monchou en het restant suiker in één kom. Voeg hier het restant vanille en het andere ei aan toe;
  • Verspreid dit mengsel over de Snickers-laag;
  • Bak de taart voor 15 minuten.
  • Smelt de chocolade met de slagroom en strijk dit over de taart.