Canada Only

American Cooking: T-Bone Steaks

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: de T-Bone Steak volgens Amerikaanse traditie.

een recept van Smulweb-kok rae
Bewaar dit recept op Smulweb!

WAT HEB IK NODIG?

  • 2 T-bone steaks (600-700 gram)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden oregano
  • 1 theelepel honing
  • geraspte schil en sap van één citroen
  • zout en peper

EN WAT DOE IK DAN?

  • Meng alle ingrediënten met elkaar voor de marine;
  • Kerf de vetrand van het vlees regelmatig in;
  • Wrijf de marinade in het vlees;
  • Laat het vlees minstens twee uur in de koelkost marineren;
  • Schroei het vlees aan beide kanten dicht;
  • Rooster de steaks ongeveer tien minuten.