Afrika OnlyCanada Only

Bezienswaardigheden en activiteiten

Golden Gate Bridge
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je vindt het he-le-maal niets of buitengewoon fantastisch, maar van de vele Amerika bezienswaardigheden vind je in ieder geval iets. We hebben geen exacte percentages, maar we durven toch te zeggen dat het merendeel van de reizigers naar de USA uiterst positief is over de bezienswaardigheden Verenigde Staten. Amerika wordt geroemd om haar grootsheid, de vriendelijke en gastvrije inwoners en bovenal de fantastische bezienswaardigheden Amerika die ook nog eens enorm divers zijn.

Direct naar
Bekende bezienswaardigheden
Alternatieve attracties
Verlaten bestemmingen

[themify_layout_part slug=reisinfo-algemeen]

Magic KingdomAmerika bezienswaardigheden

Disney World
Walt Disney is het boegbeeld van het Amerikaanse ondernemerschap. Hij heeft een flinke stempel gedrukt op het lot van Californië en vooral Florida. De kans is groot dat Central Florida een duf en drassig gebied was gebleven als Walts keuze niet op Kissimmee was gevallen om daar zijn veelbelovende The Florida Project op te bouwen.

Deze bestemming kennen we vandaag de dag als The Walt Disney World Resort: een van de allergrootste Amerika bezienswaardigheden. Een gigantisch resort, bestaande uit onder meer vier pretparken en twee waterparken, dat tot dé bezienswaardigheden Amerika behoort.

Disney World laat zelfs de grootste sceptici fronzen vanwege de overweldigende hoeveelheid details waarover Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios en Disney’s Animal Kingdom beschikken. Disney liet zijn werknemers tijdens de bouw dan ook op hun hurken door Magic Kingdom lopen. Dit zodat ze het park zagen vanuit het perspectief van een kind en hun decoraties daarop konden afstemmen.

Meer pretparken in Orlando
Disney World is natúúrlijk niet de enige bezienswaardigheden Amerika. Je vindt alleen al in Orlando en omgeving met Universal Studios, Busch Gardens en SeaWorld genoeg Amerika bezienswaardigheden om je lang mee zoet te houden.

Times Square, Pier 39 en de Walk Of Fame
Dat zijn slechts de pretparken. De Amerikanen zelf zijn naar verluidt niet heel happig op bezienswaardigheden Verenigde Staten als Times Square, Pier 39 en de Walk Of Fame.

Reizigers? Die moeten deze Amerika bezienswaardigheden in achtereenvolgens New York City, San Francisco en Los Angeles toch écht gezien hebben.

Little A'Le'Inn, Rachel
Foto: Travel Nevada

Alternatieve bezienswaardigheden Amerika

Wie maar ver genoeg van de gebaande paden afwijkt, komt vanzelf quirky Amerika bestemmingen tegen die het je doen afvragen of je dit soort bestemmingen Amerika écht alleen maar in The States ziet.

Een goed voorbeeld daarvan is het gerucht Rachel in de woestijn van Nevada. Het dorpje telt zo’n veertig inwoners die er allemaal heilig van zijn overtuigd dat het op aarde stikt van de E.T.’s. Dit wordt naarstig met elkaar besproken in de plaatselijke herberg Little A’le’Inn.

Amerika bezienswaardighedenVerlaten bezienswaardigheden Verenigde Staten

Het wemelt in deze streek daarnaast van de ghost towns. Dit soort bezienswaardigheden Verenigde Staten bloeiden op tijdens de zoektocht naar zilver en goud. Ze werden echter net zo snel weer achtergelaten toen bleek dat er in de streek eigenlijk bar weinig edelmetaal was te vinden. Wat over is gebleven, zijn spookstadjes als Goldfield, Nevada en Bodie, Californië. Bezienswaardigheden Verenigde Staten waar geen mens meer woont, maar die rechtstreeks uit een andere eeuw zijn overgewaaid.

Blijf daarom niet té lang hangen op de bekendste Amerika bezienswaardigheden, maar gebruik je huurauto of camper voor een trip richting wat de locals omschrijven als the real America: bezienswaardigheden Verenigde Staten waar niet snel iemand komt.

[themify_layout_part slug=reisinfo-algemeen]