Canada Only

Amerika heeft een nieuw nationaal park – en je kunt er wonen

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Maak kennis met Amerika’s 61e, federaal beschermd natuurgebied: Indiana Dunes National Park.

Indiana Dunes is niet helemaal onbekend voor de Amerikaanse National Park Service, de NPS. Het gebied was namelijk al een National Lakeshore. Vorige maand is die status omgezet in die van National Park.

[affiliate location=”amerikaalgemeen” type=”amerikanl”]

Het gebied ligt, niet heel verrassend, in de staat Indiana. Voor die staat is dit het allereerste National Park. Het deel dat wordt beschermd, bestaat uit een kuststrook van zo’n 25 kilometer. Langs Lake Michigan, althans. Een echte zee hebben ze in het Amerikaanse Midwesten niet.

Je vindt er dus stranden, bossen, prairies en moerassen. Die opmerkelijke combinatie is waarschijnlijk ook de belangrijkste reden om Indiana Dunes om te dopen tot National Park.

[affiliate location=”amerikaalgemeen” type=”tradetracker”]

Wonen in het nationale park?

Hoewel er campings genoeg zijn, biedt Indiana Dunes National Park ook accommodatie voor wie iets langer wil blijven. Dat kan in het House Of Tomorrow: een glazen pand met uitzicht over Lake Michigan.

Is het niet heel duur om daar te wonen? Nee. Sterker nog: het is gratis. Je mag het huis, mocht je dat willen, vijftig jaar kosteloos betrekken.

Daar zit natuurlijk wel een máár aan. Je stemt dan wel toe je in te zetten voor het herstel en het behoud van het opmerkelijke gebouw. En de kosten die je daarbij maakt – die mag je uit eigen zak betalen.

Interesse

Mocht je toch geïnteresseerd zijn in het House Of Tomorrow, dan kun je jezelf hier aanmelden. Doe het wel vóór 5 april: dan sluit de aanmeldingstermijn.

[affiliate location=”amerikaalgemeen” type=”amerikanl”]

Indiana Dunes National Park 2 - Pixabay