Canada Only

American Cooking: Key Lime Pie

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: Key Lime Pie.

Een recept van Smulwebkok jaap_boer
Bewaar dit recept op Smulweb!

WAT HEB IK NODIG?

Voor één Key Lime Pie voor tien personen heb je nodig:

  • 350 gram Bastogne-koeken;
  • 125 gram roomboter;
  • 6 limoenen;
  • 3 eidooiers;
  • 2 blikken gezoete, gecondenseerde melk;
  • 1 eetlepel sinaasappelsap;
  • 1 ei;
  • 1 zakje vanillesuiker;
  • 1 bus slagroom.

EN WAT DOE IK DAN?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius;
  • Verkruimel de Bastogne-koeken én smelt intussen de roomboter;
  • Voeg de Bastogne-kruimels en de boter samen;
  • Vet de bakvorm in en leg de Bastogne-massa hierin;
  • Strijk de bodem glad met een lepel;
  • Was de limoenen en rasp de schil (de zest) tót het witte laagje;
  • Pers de limoenen. Vul het sap eventueel aan met sap uit uit een flesje tot 120 milliliter;
  • Klop de eidooiers, het hele ei en de vanillesuiker met een mixer;
  • Voeg na ongeveer 5 minuten al kloppende de twee blikjes gezoete melk toe;
  • Voeg na ongeveer 1 minuut al kloppende de limoensap, de zest en de sinaasappelsap toe;
  • Stort de vulling op de bodem;
  • Verwarm de oven op 160 graden;
  • Bak de taart 15 minuten;
  • Laat het geheel minimaal twee uur in de koelkast afkoelen.