Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: Key Lime Pie.
Een recept van Smulwebkok jaap_boer
Bewaar dit recept op Smulweb!
WAT HEB IK NODIG?
Voor één Key Lime Pie voor tien personen heb je nodig:
- 350 gram Bastogne-koeken;
- 125 gram roomboter;
- 6 limoenen;
- 3 eidooiers;
- 2 blikken gezoete, gecondenseerde melk;
- 1 eetlepel sinaasappelsap;
- 1 ei;
- 1 zakje vanillesuiker;
- 1 bus slagroom.
EN WAT DOE IK DAN?
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius;
- Verkruimel de Bastogne-koeken én smelt intussen de roomboter;
- Voeg de Bastogne-kruimels en de boter samen;
- Vet de bakvorm in en leg de Bastogne-massa hierin;
- Strijk de bodem glad met een lepel;
- Was de limoenen en rasp de schil (de zest) tót het witte laagje;
- Pers de limoenen. Vul het sap eventueel aan met sap uit uit een flesje tot 120 milliliter;
- Klop de eidooiers, het hele ei en de vanillesuiker met een mixer;
- Voeg na ongeveer 5 minuten al kloppende de twee blikjes gezoete melk toe;
- Voeg na ongeveer 1 minuut al kloppende de limoensap, de zest en de sinaasappelsap toe;
- Stort de vulling op de bodem;
- Verwarm de oven op 160 graden;
- Bak de taart 15 minuten;
- Laat het geheel minimaal twee uur in de koelkast afkoelen.