Canada Only

Amerika is verkozen tot ‘s werelds beste bestemming voor Wildlife Travel – en DIT zijn de beste plekken!

Yellowstone National Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Touroperator True Luxury Travel heeft een Global Wildlife Index gemaakt, waarin de beste bestemmingen voor het zien van wildlife worden gerangschikt. En inderdaad: de VS staat helemaal bovenaan de lijst.

De VS scoorde hoog aan de hand van verschillende factoren, zoals diversiteit in het aantal diersoorten, pogingen tot behoud van de dieren én het aantal nationale parken.

Met name op het gebied van de laatste factor scoorde The States er-rug goed. Wat wil je ook met 8 verschillende National Parks?

De beste plekken

Binnenkort naar de VS? Mocht je veel wilde dieren willen zien: dit zijn daarvoor de beste plekken!

Yellowstone National Park

Amerika’s oudste nationale park is thuis voor veel wildlife die je niet snel ergens anders ziet – niet in Amerika, althans. Wolven, zwarte beren en grizzly beren zijn slechts drie voorbeelden. En vergeet de karakteristieke bizons niet.

Plannen om naar Yellowstone National Park te gaan? Kijk dan hier voor het reisaanbod van verschillende aanbieders.


Badlands National Park

En over bizons gesproken: in South Dakota’s Badlands National Park wemelt het ervan. Het verschil met Yellowstone is dat ze hier nóg dichterbij komen: op campings, bijvoorbeeld.

Reizen die naar onder meer South Dakota gaan, vind je hier.


Glacier National Park

Montana’s Glacier National Park staat bekend om haar witte berggeiten. Er-rug indrukwekkend om te zien. Net als de rest van het park, trouwens.

Kijk hier voor aanbiedingen richting Glacier National Park en andere hoogtepunten in Montana.


Everglades National Park

Wist je dat dit park in Zuid-Florida Amerika’s enige bestemming is waar je zowel krokodillen als alligators in het wild tegenkomt? En dan hebben we het nog niet eens over alle zeekoeien en vogelsoorten (meer dan driehonderd) gehad. Must see!

Reizen naar onder meer de Everglades vind je hier.


Denali National Park

Het bekendste nationale park van Alaska is ook een van de weinige gebieden waar je kariboes tegenkomt. Een bestemming die misschien niet heel erg voor de hand ligt, maar wel absoluut de moeite waard is.

Interesse om ooit een keer naar Alaska te gaan? Check hier het aanbod reizen naar Alaska van verschillende partijen.