Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Amerika krijgt dit jaar een erg warme zomer, zo voorspellen meteorologen

Zomer - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Mocht een zomervakantie in The States er nog inzitten, dan wordt het een reis waarbij zonnebrand géén overbodige luxe is…

Het Amerikaanse The Weather Channel heeft dit weekend haar weersvoorspellingen voor de langere termijn gedeeld. De inhoud? Het wordt warm. Erg warm, in sommige gevallen. Dat geldt voor het centrale deel van de Verenigde Staten, maar ook voor de Amerikaanse westkust.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Juni tot augustus

‘De periode van juni tot augustus wordt naar verwachting heter dan gemiddeld, voorspelt The Weather Channel in een blogpost. ‘Dat geldt voor de westkust, de Mississippi Valley en het westelijke deel van de Great Lakes-regio.’

Onder de westkust vallen onder toeristen populaire staten als Californië, Nevada en Utah. De Mississippi Valley bestaat uit dertien verschillende staten in het midden van het land, waaronder Tennessee, maar ook hooggelegen gebieden als North Dakota en Wisconsin.

Het westelijke deel van de Great Lakes-regio huisvest onder meer Michigan.

Maar de grootste kans op warm weer, aldus The Weather Channel, gaat naar het noordelijke en centrale deel van de Rocky Mountains en de zogenoemde Central Great Plains. Daaronder vallen delen van Texas, Oklahoma, Kansas en Nebraska.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Redenen

De voorspelling is gebaseerd op La Niña: een periodieke koeling van het water in het oostelijke deel van de Pacifische Oceaan. We weten niet hoe, maar dat heeft blijkbaar invloed op het zomerse weerpatroon in Amerika. 

‘Zomers die na La Niña komen, zijn vaak heet – vooral in het westen en oosten’, aldus The Weather Channel.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

Goed – of slecht nieuws?

Nu denk je misschien – leuk, zo’n warme zomer. Maar de Amerikanen zelf zijn er helemáál niet zo blij mee. In de maand maart werd 46% van het land al geclassificeerd als te droog. Een hete zomer draagt vanzelfsprekend niet bij aan dit droogteprobleem.

Bovendien wordt er in deze gebieden tot en met mei weinig regen verwacht, zo voorspelt het NOAA Climate Prediction Center.

Een schrale troost voor hen die hun vraagtekens zetten bij het warme weer: het kan zijn dat The Weather Channel ernaast zit. Een ander voorspellend instituut, The Farmer’s Almanac, laat namelijk een totaal ander beeld zien. Zij voorspellen een zompige lente.

Bron: Travel + Leisure