Canada Only

Zó zie je Bryce Canyon, Yellowstone en de Rocky Mountains tijdens één roadtrip

Mount Rushmore National Memorial - Tioga Tours
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Naar Amerika met kinderen? De nieuwe reis Kids Go Rockies van Tioga Tours is een ideale manier voor gezinnen om te ontdekken hóe gevarieerd Amerika nu eigenlijk is.

We hoeven er niet omheen te draaien: het Zuidwesten is de populairste regio van de Verenigde Staten. De wereldberoemde natuurgebieden als Monument Valley en de Antelope Canyon hebben een immense aantrekkingskracht op iedereen en we snappen het absoluut wanneer je dit soort bestemmingen niet wilt overslaan. Je komt tenslotte niet elke dag in The States.

Dat levert wel een dilemma op, want naast het Zuidwesten heeft Amerika nog zoveel meer fabuleuze bestemmingen. Staten als Wyoming en South Dakota huisvesten eveneens een gigantisch aanbod bezienswaardigheden die je ooit in je leven moet hebben gezien.

Hoe je dat oplost? Nou, gewoon. Door ze allebei te bezoeken. En dat kan met de nieuwe reis van Amerika-expert Tioga Tours.

Amerika met kinderen - Tioga Tours
Foto: Tioga Tours

Hoe ziet deze reis naar Amerika met kinderen eruit?

De nieuwe reis Kids Go Rockies begint in Las Vegas. Dat is misschien niet meteen een bestemming die je met gezinnen associeert, maar vergis je niet. Vegas is namelijk veel meer dan alleen immense gokpaleizen. Het resort Circus Circus heeft bijvoorbeeld een heus pretpark in de lobby. We bedoelen maar…

Je begint hiervandaan aan een toffe roadtrip langs alle natuurlijke highlights van het Amerikaanse Zuidwesten. Grand Canyon National Park, Arizona’s Horseshoe Bend, Monument Valley: ze zijn allemaal inbegrepen.

Maar omdat je richting het noorden reist, kom je ook op bestemmingen die veel reizigers vaak noodgedwongen moeten overslaan, maar minstens zo indrukwekkend zijn.

Arches National Park bijvoorbeeld, met ruim tweeduizend (!) zandstenen bogen. Of het Black Canyon of the Gunnison National Park, thuis voor de diepste en langste kloven ter wereld.

De eerstvolgende stad die op het menu staat, is Denver. The Mile High City is een uitstekende uitvalshoek voor een bezoek aan de Rocky Mountains en hoewel Denver zéker een indrukwekkende stad is, raden we je aan om hiervandaan snel de natuur in te duiken. Rocky Mountain National Park hoort namelijk bij de tofste bestemmingen van het land – en bovendien zijn de Denverites zelf ook graag outdoors.

Wilde Westen

Na de Rocky Mountains reis je door naar het echte Wilde Westen. Plaatsen als Cheyenne, Rapid City en Sheridan hebben allemaal een verleden in de zoektocht naar goud. Met name Rapid City is de moeite waard: de uitvalsbasis voor wereldberoemde bestemmingen als Mount Rushmore National Memorial en Crazy Horse Memorial. Twee even indrukwekkende als gigantische werken die zijn uitgehakt in de wanden van South Dakota’s Black Hills. Niet missen!

Yellowstone National Park

Je roadtrip gaat hierna verder naar misschien wel de mooiste bestemming van allemaal. Yellowstone National Park heeft iets wat alle andere parken niet hebben: een unieke combinatie van bizons, geisers, heetwaterbronnen en enorme meren. Het park is bovendien goed te combineren met Grand Teton National Park. Dat ligt er tenslotte vrijwel naast.

Terugweg

Na Yellowstone National Park is het langzamerhand tijd om terug te keren naar de plek waar je reis begon: Las Vegas. Dat doe je overigens niet zonder bezoeken aan onder meer Salt Lake City en Bryce Canyon National Park. Een geweldige trip!

Amerika met kinderen - Tioga Tours
Foto: Tioga Tours

Naar Amerika met kinderen: wat zijn de highlights voor kids ?

We meldden het al even, maar zoals de naam al doet vermoeden, is de trip Kids Go Rockies ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. We noemen hieronder vijf bestemmingen die in het bijzonder voor hen geschikt zijn.

Las Vegas

Vegas is véél meer dan rinkelende gokautomaten. De fonteinenshow van Bellagio, bijvoorbeeld. Het haaienaquarium van Mandalay Bay. Het enorme reuzenrad High Roller. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Anders dan je zou verwachten, is Vegas een echte gezinsbestemming.

Grand Canyon National Park

Gezinnen mogen het Grand Canyon National Park in Arizona ook absoluut niet missen. Een helikoptervlucht is de ideale familie-activiteit, maar het nostalgische treinritje vanuit Williams mag er ook zijn.

Antelope Canyon

De Upper Antelope Canyon is toegankelijk voor iedereen en bovendien gratis voor kinderen onder de zes jaar. Reis je met kinderen ouder dan tien jaar? Dan is suppen op Lake Powell een aanrader.

Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park heeft hikes voor gevorderde wandelaars, maar de varianten rond Lily Lake, Bear Lake en Sprague Lake zijn aanraders voor iedereen. Niet overslaan!

WaTiki Indoor Waterpark

Het grootste indoor waterpark van North én South Dakota vind je in het plaatsje Box Elder. Ideaal voor kinderen – vooral na een dag monumenten bekijken in de Black Hills. 

Amerika met kinderen - Tioga Tours
Foto: Tioga Tours

Hoe kan ik naar Amerika met kinderen?

Interesse in het boeken van deze reis? Of wil je simpelweg de complete dagplanning zien? Check dan de website van Tioga Tours. Kids Go Rockies is te boeken als autoreis, maar ook als camperreis – net waar je voorkeur ligt.

Onthoud: de reis hierboven is een voorbeeldroute. Je kunt deze gebruiken als inspiratie, maar helemaal naar wens aanpassen. Wel zo handig!

Meer weten? Bekijk de rondreis met kinderen door de Amerikaanse Rockies hier.

Amerika met kinderen - Tioga Tours
Foto: Tioga Tours

Dit artikel word je aangeboden door Tioga Tours.