Canada Only

Amerika opent 800 kilometer aan nieuwe fietspaden, inclusief een tof deel door Californië

Fietsen - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Nu weten we ook wel dat Amerikanen doorgaans niet al te happig zijn om de fiets te pakken. Maar als ze dat wél doen, hebben ze direct 23.493 kilometer om uit te kiezen.

Dat is inclusief de achthonderd nieuwe kilometers die de Amerikanen hier onlangs aan hebben toegevoegd. De staten die hierin het meest hebben geïnvesteerd, zijn Californië en Wisconsin. De twee hebben daarvoor samengewerkt met het U.S. Bicycle Route System (USBRS). 

De USBRS is een netwerk dat stedelijke en niet-stedelijke gebieden met elkaar verbindt door middel van fietspaden. De paden liggen momenteel in 29 Amerikaanse staten.

[themify_layout_part slug=”leestips-californie”]

Wisconsin

De organisatie heeft in Wisconsin gebruik gemaakt van wegen die tot voor kort off-road trails waren. Nu ligt er één groot, aaneengeschakeld fietspad dat fietsers van Milwaukee naar Bluff Siding aan de oevers van de Mississippi loodst. Wie de complete 433 kilometer afmaakt, en we schatten zomaar dat dat niet bijster veel mensen zijn, wacht een toffe trip door steden, maar ook bossen en landerijen.

Aan de route is lang gewerkt, stelt Craig Thompson van de Wisconsin Department of Transportation tegenover Travel + Leisure. Volgens hem hebben meer dan zeventig gemeenschappen in elf county’s zich flink ingezet voor de komst van het fietspad. Wisconsin hoopt dat de nieuwe aanwinst wordt gebruikt door zowel lokale als regionale, nationale én – indien mogelijk – internationale toeristen.

[themify_layout_part slug=”reistips-californie”]

Californië

Naast Wisconsin is ook Californië intensief aan de slag gaan met de komst van een nieuw fietspad. Een verlenging van een bestaand pad, eigenlijk. De USBR 50 bestond namelijk al, maar de route bereikte nooit de eigenlijke eindbestemming – Lake Tahoe.

Nu is dat dus wél het geval. De USBR 50 volgt in z’n geheel de Mormon Emigrant Trail en de El Dorado Trail door het Californische Gold Rush County, om uiteindelijk dus aan te komen bij Lake Tahoe. Nu wel.

[themify_layout_part slug=amerika-only-nieuwsbrief]

Nationale parken

Enthousiaste fietsers kunnen, as said, nu terecht op ruim 23.000 kilometer aan Amerikaanse fietspaden die verschillende steden en dorpen met elkaar verbinden. Ze vormen echter ook connecties tussen diverse nationale parken en monumenten, zoals Mammoth Cave National Park en Casa Grande Ruins National Monument.

En het netwerk is nog niet klaar. Meer dan veertig staten werken inmiddels nauw samen met het U.S. Bicycle Route System. Als alle projecten die nu nog op de plank liggen klaar zijn, zou dat ’s werelds grootste fietsnetwerk moeten opleveren.

Bron: Travel + Leisure