Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Amerika opent de landgrenzen met Canada – méér reisinfo volgt later vandaag

Vlag - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zou vandaag de dag zijn dat we eindelijk een officiële einddatum van het inreisverbod krijgen te horen?

Ja – Canadese reizigers waren tijdens de gehele coronaperiode gewóón welkom in de Verenigde Staten. Nee – ze konden voor hun overtocht niet de landgrenzen gebruiken. Amerika hield deze namelijk al die tijd strikt gesloten. Canadezen mochten uitsluitend per vliegtuig The States in. Een besluit dat iedere maand werd verlengd en verlengd en verlengd…

Tot nu. Alejandro Mayorkas, de Secretary of Homeland Security, maakt namelijk bekend dat Amerika haar landgrenzen weer gaat openen. Canadezen, maar ook Mexicanen kunnen daardoor als vanouds – over de vloer – naar de USA reizen. Dat geldt uitsluitend voor volledig gevaccineerde reizigers.

Wanneer dat precies gaat gebeuren? Het Witte Huis spreekt over early November.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Einde inreisverbod voor Europeanen

Komt die niet-datum je bekend voor? Dat kan. Het inreisverbod voor Europese reizigers wordt namelijk ook early November opgeheven. Veel mensen hebben daar automatisch 1 november van gemaakt, maar die dag is tot op het heden nergens bevestigd.

Daar komt misschien op zéér korte termijn verandering in. David Shepardson, een journalist van het persbureau Reuters, stelt namelijk dat Amerika vandaag – woensdag 13 oktober – bekend gaat maken op welke datum het land precies heropent.

Die datum is dan bedoeld voor zowel landreizigers – is dat een woord? – uit Canada en Mexico, maar ook voor toeristen uit de Schengen-zone, waaronder Nederland.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Inreisverbod

Het inreisverbod voor Europese reizigers werd in maart 2020 geïntroduceerd. Destijds werd er nog gesproken over een duur van een maand. We weten allemaal hoe het verdere verloop eruit zag…

Tussentijds werd er meermaals gesproken over een opheffing van het verbod, maar zover kwam het niet. Uiteindelijk maakte het Witte Huis in september bekend de grenzen in november weer te willen openen.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

Ontwikkelingen

We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. Volg ons op Facebook of Instagram óf schrijf je gratis in voor de Amerika Only Nieuwsbrief!

Bron: The Washington Post en David Shepardson via Twitter