Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Amerika te voet – New York City

New York I
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Amerikaanse steden zijn groot en minder compact dan Europese varianten. Dat maakt wandelen lastiger. Zonde, want er is geen betere manier om een stad te ontdekken dan te voet. Is lopen dan écht onmogelijk? Welnee! Amerika Only doet enkele wandelsuggesties. Vandaag – New York City.

door Boy Tijbosch

New York is de hoofdstad van de wereld. Gillende sirenes, knalgele taxi’s, immense drukte: het is er allemaal echt. Manhattan is het levendige centrum van de metropool. De meeste attracties bevinden zich op dit eiland, attracties die relatief eenvoudig te voet zijn te bereiken. Dat vereist goede schoenen, maar je ziet op één dag alle hoogtepunten van de stad én – belangrijker – je ervaart hoe het is te leven als een New Yorker.

Wandelroute

Begin je wandeling onderaan Manhattan, in Battery Park, Dit is het vertrekpunt voor veerboten naar Liberty Island, thuis voor het Vrijheidsbeeld. Je kunt het beeld vanaf de kade bekijken óf bezoeken, maar er is een betere optie: pak de ferry naar Staten Island. Deze boot is gratis, gaat regelmatig op en neer en vaart zeer dicht langs Lady Liberty. Wanneer je terug bent in Manhattan, kun je starten met een wandeling naar het noorden. Wall Street vormt de eerste stop – het financiële deel van de stad. In de nabije omgeving vind je eveneens Ground Zero, waar men momenteel de laatste hand legt aan de nieuwe wolkenkrabber One World Trade Center. Langs de Woolworth-toren beland je in een hele andere wijk: Chinatown.

Vanuit Chinatown vervolg je de wandeling richting het Flariton Building – het smalste gebouw van New York – en Union Square. Je nadert dan het drukste gedeelte van de stad – de regio rondom Times Square en het Empire State Building. Hiervandaan is het een klein stukje naar het Rockefeller Center. Langs het chique 5th Avenue eindig je de tocht in Central Park, waar je de rest van de dag kunt spenderen.

Duur: 3,5 uur

Bezienswaardigheden: Battery Park, Vrijheidsbeeld, Charging Bull, Wall Street, Ground Zero, One World Trade Center, Woolworth Building, Brooklyn Bridge, Chinatown, Little Italy, Flariton Building, Union Square, Empire State Building, Grand Central Terminal, Chrysler Building, Times Square, Rockefeller Center, 5th Avenue, Central Park.

Grotere kaart weergeven