Canada Only

Amerika te voet – San Francisco, deel 1

San Francisco
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Amerikaanse steden zijn groot en minder compact dan Europese varianten. Dat maakt wandelen lastiger. Zonde, want er is geen betere manier om een stad te ontdekken dan te voet. Is lopen dan écht onmogelijk? Welnee! Amerika Only doet enkele wandelsuggesties. Vandaag – San Francisco, deel 1.

door Boy Tijbosch

San Francisco – een Californische stad die, van alle grote steden in de VS, het meest Europees aandoet. Door de aanwezigheid van Victoriaanse huizen, maar ook door de ligging aan de baai en de manier van bouwen – tegen een heuvel aan. Hoewel je het niet zou verwachten, liggen bezienswaardigheden in San Francisco juist ver van elkaar. Autogebonden reizigers – pak de kabeltram! Alle andere bezoekers: get your kicks on en proef al lopend de sfeer van de stad.

Wandelroute

Niet iedereen in San Francisco is blij met de Fisherman’s Wharf, de toeristische pier die veel van de traditionele havenstructuur heeft doen verdwijnen. ’t Is wél het begin van deze route. Via de weg The Ambracadero loop je langs de baai tót Pier 1 – thuis voor de Ferry Building Marketplace, een authentieke markt. Rechtsaf sla je het financiële deel van de stad in, rijk aan karakteristieke hoogbouw. Via Montgomery Street beland je in een heel ander deel – Chinatown. Eén van de grootste Chinese wijken ter wereld, buiten China.

Wanneer je Chinatown uitloopt, kom je terecht in Nob Hill. Deze wijk is San Francisco zoals je de stad kent: steile heuvels, Victoriaanse huizen en kabeltrams. Topattractie hier is Lombard Street, beter bekend als de bochtigste straat ter wereld. Via Jack Early Park en Telegraph Hill keer je uiteindelijk terug naar het beginpunt.

Praktische informatie

Duur: 1,5 uur

Bezienswaardigheden: Fisherman’s Wharf, Alcatraz, Pier 1, Ferry Building Marketplace, TransAmerica Tower, Chinatown, Nob Hill, Lombard Street, Telegraph Hill, Fay Park, Chinese Recreation Center, Jack Early Park.


Grotere kaart weergeven