Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Amerika te voet – San Francisco, deel 2

San Francisco
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Amerikaanse steden zijn groot en minder compact dan Europese varianten. Dat maakt wandelen lastiger. Zonde, want er is geen betere manier om een stad te ontdekken dan te voet. Is lopen dan écht onmogelijk? Welnee! Amerika Only doet enkele wandelsuggesties. Vandaag – San Francisco, deel 2.

door Boy Tijbosch

San Francisco – een Californische stad die, van alle grote steden in de VS, het meest Europees aandoet. Door de aanwezigheid van Victoriaanse huizen, maar ook door de ligging aan de baai en de manier van bouwen – tegen een heuvel aan. Hoewel je het niet zou verwachten, liggen bezienswaardigheden in San Francisco juist ver van elkaar. Autogebonden reizigers – pak de kabeltram! Alle andere bezoekers: get your kicks on en proef al lopend de sfeer van de stad.

Wandelroute

De route start letterlijk en figuurlijk in hogere sferen: The Haight is een hoog gelegen wijk die voorheen gold als dé hippie-hotspot van San Francisco. Artiesten als Jimi Hendrix en Janis Joplin bevonden zich graag rondom Alamo Square Park in één van de felgekleurde gebouwen, zoals de Bound Together Anarchist Collective Bookstore. Langs de bibliotheek van SF loop je naar het Civic Center, gelegen in het kunstzinnige gedeelte van de stad. Vanaf het nabijgelegen Union Square Park heb je een fraai uitzicht over de baai. Daal vervolgens af naar Chinatown, de grootste Chinese wijk buiten China, en vervolg de route richting het zakendistrict. Karakteristieke hoogbouw, zoals de puntige TransAmerica Tower, kenmerkt dit gedeelte van San Francisco. De route eindigt op Pier 39, de pier die je bereikt door er langs de baai naartoe te lopen.

Duur: 3 uur
Bezienswaardigheden: The Haight, Bound Together Anarchist Collective Bookstore, Red Vic Movie House, Alamo Square Park, SF Public Library, Civic Center, Museum of Modern Art, Union Square Park, Chinatown, Chinese Recreation Center, TransAmerica Tower, Ferry Building Marketplace, Fisherman’s Wharf


Grotere kaart weergeven