Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Amerika is vanaf vandaag weer OPEN voor internationale reizigers

Monument Valley - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

…en de Amerikaanse luchthavens waarschuwen passagiers alvast: het gaat behóórlijk druk worden op de vliegvelden.

Het is méér dan anderhalf jaar geleden dat reizigers uit de Schengen-zone naar Amerika konden reizen, maar we zijn ein-de-lijk weer welkom in de Verenigde Staten. De VS heeft vandaag, op maandag 8 november, het inreisverbod voor onder meer Nederlandse toeristen opgeheven.

Dat houdt in dat gevaccineerde, internationale reizigers weer mogen aanvliegen op de Amerikaanse luchthavens. Ze moeten ook een negatieve testuitslag laten zien. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur.

De landgrenzen met Mexico en Canada zijn sinds vandaag ook weer open voor internationaal reisverkeer.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Lange wachttijden, drukke vliegvelden

Dat veel mensen weinig zin hebben om nog langer te wachten op hun reis naar Amerika blijkt uit een waarschuwing van de Amerikaanse regering. Ze verwachten ‘een toenemende vraag naar reizen’, wat gepaard gaat met lange wachtrijen op de luchthavens. De regering heeft inmiddels de personeelsbezetting op de vliegvelden verhoogd.

Ook Ed Bastian, de CEO van Delta Air Lines, stelt dat reizigers rekening moeten houden met meer drukte na aankomst in de VS. ‘De begindagen worden een beetje rommelig en er komen helaas pittige wachtrijen, maar we maken er snel een einde aan’, aldus Bastian.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Inreisverbod

Het inreisverbod voor reizigers uit de Schengen-zone werd in maart 2020 ingevoerd door de toenmalige president Trump. Internationale reizigers zouden in beginsel één maand Amerika niet in mogen. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Tussentijds doken er wel meermaals geruchten op over een eventuele heropening, maar geen daarvan werd daadwerkelijk doorgezet. Tót in september doorsijpelde dat Amerika het inreisverbod in early November wilde beëindigen.

Daarna was nog lange tijd onduidelijk wat early November nu precies betekende: 1 november óf iets later in de maand. Het werd uiteindelijk dat laatste.

[themify_layout_part id=”37739″]

Vaccinaties en testen

Plannen om naar The States te gaan, maar heb je vragen over vaccinaties en de testprocedure? Kijk dan hier voor antwoord op je vragen.

Bron: NOS

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]