Afrika OnlyCanada Only

Zoek

De Amerikaanse autohuurprijzen stijgen FLINK – en dus is het slim om NU te boeken!

Monument Valley - Unsplash

Plannen om naar The States te gaan? Hou dan rekening met fikse bedragen voor je autohuur. De toch al vrij forse tarieven gaan naar verwachting nóg verder omhoog.

Het goede nieuws dat Amerika zijn grenzen weer opent, is je waarschijnlijk niet ontgaan. We mogen vanaf maandag 8 november weer naar San Francisco, New York City, Orlando of een van je andere, favoriete bestemmingen.

We staan zelf ook te trappelen om weer te gaan, maar er is iets waar we minder om kunnen lachen: de prijzen voor de autohuur.

Deze namen in 2020 al een behóórlijke vlucht en dat gaat er, helaas, voorlopig niet minder op worden.

Alamo 1
Boy Tijbosch |

Waarom stijgen de prijzen?

Dat meldt onder meer Alamo, een van de grootste autoverhuurbedrijven in Canada en de Verenigde Staten.

Volgens Alamo hebben de prijsstijgingen te maken met de leveringsproblemen van nieuwe auto’s. Daarnaast is de vraag vanuit de binnenlandse markt toegenomen: een markt die gewend is aan hogere prijzen.

Alamo 2
Boy Tijbosch |

Is er een oplossing?

Sommige reizigers overwegen, in verband met de hoge prijzen, het huren van een auto voor hun Amerika-reis zo lang mogelijk uit te stellen. Dit in de hoop dat er ergens halverwege toch nog een prijsverlaging optreedt.

Onze tip: wacht er juist niet al te lang mee. De kans is namelijk groot dat de prijzen helemaal niet dalen, maar juist stijgen.

We raden het je daarom aan om, als je al een reis hebt geboekt, vóór 1 november 2021 te boeken. Dat kan namelijk risicoloos. Je kunt je auto tot 48 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Wijzigen kan ook, maar dan zijn er nieuwe prijzen van toepassing.

Alamo 3
Boy Tijbosch |

Kortingscode

Oh – en we kunnen je leed iets verzachten. Boek je huurauto via Alamo.nl en gebruik bij het afrekenen de kortingscode AMERIKAONLY21. Krijg je tien procent korting. Scheelt toch weer.

Let bij het gebruik van de kortingscode goed op dat je deze invult bij de boekingswidget, dus niet bij Stap 4. De code die je daar kunt invullen is namelijk een vouchercode – dat is iets anders.

De code is daarnaast hoofdlettergevoelig.

Klik hier om je huurauto via Alamo.nl te boeken!

Gesponsorde post