Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit jaar naar Amerika? Op déze dagen zijn de nationale parken GRATIS!

Amerikaanse natuurgebieden - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zet ze maar alvast in je agenda: 16 januari, 22 april, 4 augustus en 11 november. Op deze dagen kun je kosteloos naar de móóiste Amerikaanse natuurparken.

De nationale parken van Amerika bezoeken? Dat is eigenlijk altijd een goed idee. Hoewel een trip naar Death Valley National Park, Yosemite National Park of Yellowstone National Park natuurlijk nog wel nét iets beter klinkt wanneer het gratis is…

[themify_layout_part id=34366]

Op welke dagen zijn de nationale parken gratis?

Net als tijdens de voorgaande jaren heeft Amerika’s National Park Service (NPS) ook voor 2023 weer een aantal dagen aangewezen waarop het de toegangskosten voor de nationale parken wegwuift. 

Dat zijn dit kalenderjaar de volgende dagen:

  • 16 januari
  • 22 april
  • 4 augustus
  • 11 november

[themify_layout_part id=34170]

Waarom betaal je op deze dagen geen entree?

Deze dagen zijn niet lukraak uitgekozen. Ze vallen allen op een – soort van – feestdag.

16 januari is bijvoorbeeld de verjaardag van Martin Luther King, Jr. 22 april is de eerste dag van National Park Week. Op 4 augustus vindt het jubileum van de Great American Outdoors Act plaats. En op 11 november viert Amerika Veteran’s Day.

Je betaalt op deze dagen dus geen entree, maar het kan zijn dat je nog wel betaalt voor andere dingen. Voorbeelden daarvan zijn kampeerplekken, transportkosten of speciale tours.

[themify_layout_part id=37739]

Wat kosten de Amerikaanse natuurparken normaal gesproken?

Sommige nationale parken zijn het hele jaar door gratis, zoals het Great Smoky Mountains National Park in North Carolina en Tennessee. Voor de meeste varianten betaal je echter entree, waaronder de meest populaire Amerikaanse natuurparken.

Voorbeelden van betaalde parken zijn Everglades National Park in Florida, Grand Canyon National Park in Arizona en Bryce Canyon National Park in Utah.

De kosten bevinden zich, afhankelijk van het park in kwestie, tussen de $10 en de $30 per voertuig.

Het is daarbij ook mogelijk om een jaarpas te kopen. Deze America The Beautiful-pas kost je $80 en geeft houders een jaar lang toegang tot alle nationale parken.

Bron: Travel + Leisure

[themify_layout_part id=34047]