Afrika OnlyCanada Only

Zoek

De Amerikaanse restaurants Arby’s en Buffalo Wild Wings zijn vanaf nu hetzelfde bedrijf

Arby's
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Chicken wings en roast beef. Dat klinkt misschien niet als een hele strakke combinatie. En toch worden Arby’s en Buffalo Wild Wings nu één bedrijf. Een verandering die, volgens CEO Paul Brown, broodnodig was.

Groot fan van Buffalo Wild Wings? Niet getreurd. Er zijn vooralsnog geen verontrustende berichten over filialen die massaal sluiten. En toch gaat er het een en ander veranderen voor de restaurants.

Arby’s Restaurant Group Inc. heeft namelijk Buffalo Wild Wings overgenomen. Voor een zacht prijsje van 2,4 miljard dollar.

Die deal houdt allereerst in dat Buffalo Wild Wings zelfstandig blijft bestaan. Het nieuwe moederbedrijf gaat wel de nodige invloed uitoefenen. Het gaat de laatste jaren namelijk niet zo goed met Buffalo Wild Wings. Met name de millennials laten de zogenaamde casual dining restaurants steeds vaker links liggen.

Daar wil CEO Paul Brown verandering in brengen. Hij heeft al laten te weten de focus allereerst op het menu van Buffalo Wild Wings te leggen.

Volgens analisten is de transactie een juiste keus. Sowieso om Buffalo Wild Wings uit het slop te trekken, maar ook omdat beide ketens zich op mannen en familie richten.

Arby's
Foto: Mike Mozart