Canada Only

Dit zijn de Amerikaanse speelsteden tijdens het WK van 2026

San Francisco - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dat het WK Voetbal van 2026 in de Verenigde Staten wordt gehouden, was al eventjes bekend. De FIFA heeft nu echter ook laten weten in welke steden er dan wordt gespeeld.

Goed – we hebben deze winter eerst nog een ander mondiaal toernooi voor de boeg. Maar dat wordt niet in Amerika gehouden en daar kunnen we als Amerika Only zijnde dus niet zoveel mee.

Maar vier jaar later is de VS aan de beurt. Samen met Canada en Mexico. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het Wereldkampioenschap Voetbal wordt verdeeld over drie landen.

Oké – dat wisten we. We weten inmiddels óók in welke Amerikaanse, Mexicaanse en Canadese steden er wordt gespeeld. Dit zijn ze!

[themify_layout_part id=34172]

Speelsteden

Verenigde Staten

Mexico

  • Guadalajara
  • Mexico City
  • Monterrey

Canada

  • Toronto
  • Vancouver

Kleine opmerking: sommige speelsteden zijn eigenlijk geen – tja – speelsteden. De wedstrijden die volgens de FIFA in New York worden gespeeld, vinden eigenlijk plaats in New Jersey. En de duels worden officieel niet in San Francisco, maar iets buiten de stad gespeeld. Maar goed. Niemand die daar al te moeilijk over doet.

[themify_layout_part id=34170]

Nederland op het WK 2026

Of Nederland daadwerkelijk aan dit toernooi meedoet? Dat hangt af van de prestaties van het team van bondscoach Ronald Koeman. Hij neemt na het WK van 2022 het stokje over van Louis van Gaal. Zijn eerste taak is kwalificatie voor het EK van 2024. Daarna volgen de kwalificatierondes voor dit toernooi.

De kans dat je daadwerkelijk in Los Angeles naar wedstrijden van Oranje kunt kijken, is daarbij wel iets groter dan gebruikelijk. Dit toernooi telt namelijk 48 in plaats van de gebruikelijke 32 landen. Deze teams worden verdeeld over zestien groepen van drie landen.

Bron: NOS

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]