Canada Only

In deze Amerikaanse staten is de kans op een witte Kerst het grootst

Brooklyn Bridge
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Thanksgiving-kalkoen zijn nauwelijks op of de Amerikanen met het vieren van de volgende feestdag. Kerstmis is, net als praktisch alles in The States, groots en een gigantische happening. Net als in NL is één vraag de belangrijkste: krijgen we wel of geen witte Kerst.

De Old Farmer’s Almanac durft daar alvast wel iets zinnigs over te zeggen. Deze bron wordt sinds 1792 (!) gebruikt om het weer voor lange termijn mee te bepalen. Zodoende denken zij te weten welke delen van het land in december al sneeuw mogen verwachten.

Hier zie je waarschijnlijk sneeuw

Wil je verzekerd zijn van sneeuw tijdens je winterse trip? Of heb je juist helemaal geen trek in deze barre taferelen? Dan moet je een aantal staten, volgens de Almanac, bezoeken/vermijden. Het gaat om delen van Minnesota, Michigan en North Dakota en het noorden van Wisconsin. Sterker nog – de Almanac denkt dat deze regio’s zelfs sneeuwstormen mogen verwachten.

Wie volgens de Almanac nog meer op sneeuw kunnen rekenen? Montana, Nebraska, Kansas en South Dakota, plus delen van Colorado.

Oh – ook in Alaska wordt sneeuw verwacht (goh).

Hier zie je misschien sneeuw

De kans op sneeuw is ook ruimschoots aanwezig in het noordoosten van Amerika – zij het iets minder dan bij de hierboven genoemde bestemmingen. Het gaat om Maine, New Hampshire, Vermont, New York en het noorden van Massachusetts. Dat geldt min of meer ook voor Pennsylvania, Maryland, West Virginia en delen van Virginia. Hier kan het volgens Almanac ook uitmonden in een regenachtige decembermaand.

Ga je naar de westkust? Dan voorspelt Almanac sneeuw voor Utah, Idaho, Oregon, Washington en het westen van Montana en Wyoming.

Hier zie je in ieder geval sneeuw

Het weer is lastig te voorspellen. Almanac geeft om die reden geen garantie dat haar voorspellingen ook daadwerkelijk uitkomen. Hoewel je er in Florida en Hawaii redelijk van uit mag gaan dat het er, wat sneeuw betreft, droog blijft…

In de winter naar The States? Bestemmingen als New York zijn ook dan absoluut de moeite waard. Kijk hier voor goedkope vliegtickets tijdens het komende seizoen. Bijbehorende hotels en huurauto’s vind je hier en hier.

Brooklyn Bridge
Foto: Julienne Schaer via NYC & Company