Canada Only

Amerika’s engste attractie is zojuist nóg enger geworden…

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Ooit gehoord van het Winchester Mystery House? Deze bizarre villa in San Jose, Californië staat bekend om haar werkelijk ab-sur-de bouw. De duizenden (!) ramen, 160 verschillende kamers en 47 haarden maken de woning al bijzonder, maar door de toevoeging van deuren met daarachter muren, trappen die naar het plafond leiden én de nodige spookverschijningen wordt het huis – op z’n zachtst gezegd – behóórlijk creepy. En dan is er nu ook nog eens een nieuwe ruimte ontdekt…

GEESTEN

Het enorme pand was in een ver verleden het eigendom van Sarah Winchester. Ze liet het huis bewust zo merkwaardig bouwen omdat ze, naar eigen zeggen, werd lastig gevallen door geesten in de meest uiteenlopende soorten en maten. Allemaal slachtoffers – zo dacht Sarah – van het product waarmee de Winchesters het huis konden veroorloven: het Winchester-geweer. De opvallende architectuur moest de doden misleiden, waardoor Sarah op z’n minst een beetje normaal kon slapen.

ONTDEKKING

Hoewel de villa momenteel alleen reizigers misleidt, blijft de woning verrassen. Deze week ontdekte men een soort zolderkamertje boven een van de immense kamers. De ruimte was tot voor kort compleet afgesloten en voorzien van een oude zaagmachine, een nóg oudere jurk en wat antieke geweren. Kenners denken dat Sarah zichzelf hier heeft opgesloten tijdens de aardbeving van 1906 en er vervolgens niet meer uitkwam. Ook dat zou dan het werk zijn van zogenaamde ‘angry spirits’. Never the less: Winchester liet het kamertje dichtspijkeren en tot en met oktober 2016 kwam er niemand meer.

HALLOWEEN

De ontdekking komt voor het toerisme in Californië op een goed moment. Het Winchester Mystery House is erg populair onder reizigers en met Halloween op komst is de ontdekking van een nieuwe kamer zo slecht nog niet. Bezoeken? Vanuit San Francisco is het ongeveer een uurtje rijden naar de villa.