Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is misschien wel Amerika’s gaafste swimming hole: Slide Rock State Park in Arizona

Slide Rock State Park - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Je kunt tenslotte niet overal glijden van een door de natuur gevormde glijbaan… Gelukkig is dat in Slide Rock State Park in Sedona wél het geval.

Dé attractie in Slide Rock State Park is namelijk Oak Creek. Een – bij het gebrek aan een beter woord – glijbaan van ruim 24 meter door een fraaie, roodoranje canyon.

Het staatspark is daardoor enorm populair onder zowel locals als toeristen. Neem een opblaasbare band mee, start bovenaan de glijbaan en laat je in korte tijd snel naar beneden glijden.

Oh – en onderweg kun je zomaar herten, coyotes of een van de 140 hier levende vogelsoorten tegenkomen.

[themify_layout_part id=34172]

Appelboerderij

Slide Rock State Park ligt in een natuurgebied genaamd Oak Creek Canyon. Dat natuurgebied heeft een bijzondere achtergrond. Het is namelijk van oorsprong een appelboerderij.

De boerderij is gestart door ene Frank L. Pendley. Hij installeerde hier in 1912 een irrigatiesysteem om zijn appelbomen van water te voorzien. Dat werkte destijds zó goed dat hij niet alleen een voorsprong op zijn concurrenten had, maar ook heeft geresulteerd in het feit dat de boerderij anno nu nog stééds bestaat.

Zien? Dat kan. De nabije Pendley Homestead Trail loodst bezoekers langs de decennia oude bomen, de appelschuur van weleer en allerlei andere boerderijbenodigdheden. 

Kom je tegen het einde van de zomer of in de herfst? Dan kun je de kwaliteit van de oogst direct proberen.

[themify_layout_part id=34170]

Slide Rock State Park in Sedona bezoeken

Maar uiteráárd is de natuurlijke glijbaan hier dé attractie. Een ideale invulling van je dag, zeker gezien de vele picknickplekken die je hier ook vindt.

Let wel: er zijn natuurlijk geen lifeguards aanwezig. Het water kan door de stroming behoorlijk sterk worden, dus let goed op zwemmende kinderen.


De rotsen kunnen daarnaast glad zijn door de algen die erop groeien. Het is dus een goed idee om waterschoenen met grip mee te nemen.

[themify_layout_part id=37739]

Adres

Slide Rock State Park bezoeken? Stel je GPS dan in op 6871 AZ-89A in Sedona, Arizona.

Bron: Visit Arizona