Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Amerika’s grootste LEGOLAND komt naar New York – inclusief attracties die je niet in de andere parken vindt

LEGOLAND Florida Resort
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

LEGOLAND New York werd in 2017 aangekondigd, maar er komen steeds meer details naar buiten. Het park lijkt beter te worden dan iedere LEGO-fan had durven dromen.

Zo wordt LEGOLAND New York, met meer dan vijftig nieuwe attracties verspreid over ruim een halve, vierkante kilometer, direct het grootste LEGOLAND-park van Amerika.

De meest unieke attactie – naast de achtbanen en andere thrill-rides? Dat is een zogenaamde minifigure experience, waarbij gasten het idee krijgen hóe het leven eruit ziet als een LEGO-poppetje. Je maakt z’n complete levensloop vanuit zijn standpunt mee: van fabrieksprocessen tot uitpakken.

Ook mogelijk in het nieuwe park: een ballonrit, een parkdeel met piratenthema en verschillende waterattracties.

Hoewel het park niet helemaal in New York City ligt, je vindt LEGOLAND New York in het plaatsje Goshen, zo’n zeventig mijl vanuit de stad, krijgt het wel een typisch NYC-tintje. Er komen bijvoorbeeld LEGO-versies van het Vrijheidsbeeld en Times Square.

Hotel

Niet direct terugrijden naar New York City? Dan kun je ook overnachten in het nabij gebouwde LEGO-hotel. De 250 kamers zijn het hele jaar door geopend. Is het park dat dan niet? Nee – LEGOLAND New York is geopend van april tot november.

Wanneer klaar?

LEGOLAND New York gaat open in 2020. Prijzen zijn nog niet bekend, maar de bedragen komen waarschijnlijk op hetzelfde neer als de LEGO-pretparken in Californië en Florida: 95 dollar voor volwassenen, 89 dollar voor kinderen.

LEGOLAND Florida Resort
Chip Litherland