Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Amerika’s heropening ligt ‘op schema voor november’ – nog steeds geen datum

Vlag - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Eerder deze week claimden verschillende journalisten, op basis van bronnen binnen het Witte Huis, dat de VS met een concrete datum voor zijn heropening zou komen. Dat is helaas en opnieuw niet gebeurd.

De Amerikanen maakten deze week bekend de grenzen met Canada en Mexico weer te heropenen. De landgrenzen, om precies te zijn. Canadezen en Mexicanen konden namelijk al die tijd wél per vliegtuig The States in.

Voor deze heropening werd geen exacte datum genoemd. Amerika sprak wederom over early November: een tijdsvak dat ze óók gebruiken voor de opheffing van het inreisverbod voor Europeanen.

Verschillende journalisten van persbureaus en kranten, waaronder Reuters en The Washington Post, meldde daarna dat Amerika woensdag en uiterlijk donderdag méér duidelijkheid zou geven over een precieze openingsdatum. Het lag binnen de lijn der verwachtingen dat dit dezelfde dag zou worden. Reizigers kunnen anders gewoon naar Canada vliegen en daar de grens oversteken.

En toen – werd het stil. Het Witte Huis gaf op woensdag twee persconferenties over het coronavirus. Geen daarvan ging over het inreisverbod.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Op schema

De enige die vluchtig op de kwestie reageerde, was de woordvoerder van het Witte Huis, Jen Psaki. Een aanwezige journalist vroeg haar tijdens de tweede persconferentie naar de datum.

Psaki gaf daarop aan dat Amerika nog steeds op schema ligt voor early November. De journalist vroeg haar daarop wat dat precies betekent.

‘Early in November’, aldus Psaki.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Teleurstelling

De onduidelijkheid van de Amerikanen wordt hen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan niet in dank afgenomen. De Ierse diplomaat Daniel Mulhall twitterde al dat hij en zijn Europese collega’s nog altijd méér helderheid verwachten.

Ook verschillende reisexperts bekritiseren de opheffing van het inreisverbod. Dat meldt Independer. Reiscorrespondent Simon Calder claimt daarbij dat Amerika’s imago als een bestemming die graag reizigers verwelkomt onder vuur ligt. 

Bronnen: Reuters, The Washington Post, Daniel Mulhall via Twitter en Independer

[themify_layout_part id=”37739″]

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]