Canada Only

AMNH opent twee nieuwe tentoonstellingen

American Museum of Natural History, New York City
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het American Museum of Natural History in New York City opent in de maand november twee nieuwe tentoonstellingen. Dark Universe stelt het universum en zogenaamde dark energy centraal, waar The Power of Poison het gebruik van gif door de jaren heen behandelt.

door Boy Tijbosch

De exhibitie Dark Universe viert de wetenschappelijke ontdekkingen die hebben geleid tot het begrijpen van het universum. In het Hayden Planetorium wordt de Space Show gehouden. Bezoekers krijgen de nachtlucht te zien, nagebootst aan de hand van NASA-data, en worden langs onderdelen van de Melkweg geleid.

Power of Poison

De tentoonstelling Power of Poison omvat een galerij die bezoekers bewust maakt van de positieve en negatieve gevolgen van diverse soorten giffen. Daarnaast wordt de voorstelling Understanding Poison geopend – een interactieve show waarbij geïnteresseerden via opdrachten op de iPad feiten en mythen omtrent gif voorgeschoteld krijgen.

Dark Universe opent op zaterdag 2 november. Op 16 november komt hier de Power of Poison bij. Wil je één van de exhibities bijwonen, dan betaal je $27 ($16 voor kinderen). Toegang tot de rest van het museum is inbegrepen.

 

American Museum of Natural History

Het American Museum of Natural History in New York City is het grootste natuurwetenschappelijke museum ter wereld. De collectie bestaat onder meer uit vele opgezette dieren, verdeeld over vier blokken die allen unieke exposities huisvesten.

 

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!

 

American Museum of Natural History, New York City
Foto: Marley White via NYC & Company