Afrika OnlyCanada Only

Zoek

Dit is de Anhinga Trail: de populairste wandeling in Everglades National Park

Anhinga Trail - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Everglades National Park is voor veel reizigers één van de absolute hoogtepunten tijdens een roadtrip door Florida. Sla de Anhinga Trail niet over als je ook plannen hebt om het alligatorrijke park te bezoeken.

Dichtbij de ingangen van het nationale park. Een grote kans op het zien van wildlife. Goed toegankelijk. Nee – we kunnen het ons best bedenken waarom de Anhinga Trail zo populair is.

Dat neemt niet weg dat dit een ideale kennismaking is met het Everglades National Park. Het park staat tenslotte bekend om zijn moerassen, waterwegen en natúúrlijk alligators. De Anhinga Trail laat het je allemaal zien.

[themify_layout_part id=34024]

Hoe ziet de Anhinga Trail eruit?

De Anhinga Trail is bovenal een zeer korte wandeling. Het gaat hier deels om een boardwalk van nét iets meer dan een kilometer lang. En dan is het nog een round-trip ook.

Toch is de Trail haast een garantie voor het zien van de beroemdste bewoners van het Everglades National Park. Vooral in het winter en in het voorjaar wemelt het onder de boardwalk van de alligators – soms zelfs met jongen. 

Hoewel je veilig bent voor de scherpe tanden van de beesten, kom je op sommige plekken zó dichtbij dat je de gators kunt horen grommen. Dat is best angstaanjagend, ja.

Naast alligators zie je vanaf de Anhinga Trail waarschijnlijk nog véél meer wildlife. Daaronder vallen onder meer verschillende (zeldzame) vogels, waaronder de anhinga, waaraan de wandeling zijn naam heeft te danken. 

Het pad geeft je daarnaast toffe vergezichten over het uitgestrekte landschap van Everglades National Park: een deel van Florida dat totaal niet lijkt op de pretparken van Orlando en de stranden van Miami.

[themify_layout_part id=33973]

Hoe kom ik hier?

Wil je deze trail lopen? Start dan bij het Royal Palm Visitor Center. Dit bezoekerscentrum ligt op zes kilometer van de hoofdingang van het park. Je kunt hiervandaan direct beginnen aan de wandeling.

Anhinga Trail - Unsplash
Boy Tijbosch |

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]