Canada Only

Dit is de Appalachian Trail: een legendarische wandeling door de VS van 3.500 (!) kilometer

Appalachian Trail - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Als je stalen ledematen en de longen van een paard hebt, is deze trip misschien – héél misschien – iets voor jou.

We hoeven je het als Amerika-liefhebber waarschijnlijk niet uit te leggen dat het land nogal wat hike-mogelijkheden telt. Een gemiddeld nationaal park heeft er al tientallen – met korte en lange afstanden.

Maar als je op zoek bent naar iets waar je écht lang over doet, is de Appalachian Trail misschien wat je bedoelt. Deze wandeling hoort met zijn 3.500 kilometer bij de langste paden ter wereld. Hij loopt onder meer door veertien staten en meerdere National Parks.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

Ontstaan van de Appalachian Trail

De Appalachian Trail was in een ver verleden een ideetje van ene Benton MacKaye. Een oude boswachten die boerderijen en kampeerplekken met elkaar wilde verbinden, zodat wandelaars Amerika’s natuur op een duidelijke manier konden verkennen.

Dat is gelukt, maar we denken zomaar dat MacKaye nooit had verwacht dat zijn wandeling langs zóveel boerderijen en kampeerplekken zou komen. De Appalachian Trail gaat namelijk achtereenvolgens door Georgia, North Carolina, Tennessee, Virginia, West Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Maine.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

Vijf tot zeven maanden lopen

Dat doe je vanzelfsprekend niet zomaar. De meeste wandelaars trekken vijf tot zeven maanden uit voor het afleggen van de Appalachian Trail. De meest professionele hikers doen er slechts vijftig dagen over. Het record staat op naam van Karl Meltzer. Hij had er maar 45 dagen voor nodig.

De Appalachian Trail wordt afgelegd door jong en oud. Onlangs werd er nog een record behaald. De 83-jarige M.J. Eberhart werd de oudste wandelaar aller tijden – en het was niet de eerste keer dat hij de Appalachian Trail voltooide.

Opvallend genoeg was de Trail voor Eberhart niet lang genoeg. Hij begon dit keer in Alabama, waarmee hij honderden kilometers aan de route toevoegde.

[themify_layout_part id=”37739″]

De Appalachian Trail lopen

Het lijkt ons overbodig om te melden dat de Trail van 3.500 kilometer alléén is weggelegd voor zeer gevorderde wandelaars. Mócht je bij die categorie horen: de route begint in Springer Mountain, Georgia. Hij eindigt bovenop Mount Katahdin in Maine. Een pittig einde, want daarbij ga je nog eens stevig de hoogte in.

De Appalachian Trail wordt gemarkeerd met zogenoemde white blazes. Dit zijn witte markeringen op bomen, waarvan er totaal zo’n 165.000 zijn aangebracht.

Bronnen: Travel + Leisure en 3 Op Reis

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]