Canada Only

Arizona

Antelope Canyon
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wil je naar Arizona reizen? Sla dan vanzelfsprekend de Grand Canyon en Monument Valley niet over. The Grand Canyon State heeft echter meer – veel meer. Vuurrode rotsformaties, talloze indianenreservaten en een fantastische Tex-Mex-keuken, bijvoorbeeld. Tel daar het fantastische Arizona weer bij op en er staat je een geweldige Arizona tijd te wachten.

Direct naar
Arizona reizen
Dit mag je niet missen in Arizona
Arizona tijd
Arizona weer

[themify_layout_part slug=”reisinfo-arizona”]

Arizona reizen

Arizona reizen

Bezienswaardigheden en activiteiten in Arizona

Route 66
Alle natuurfenomenen zorgen ervoor dat  je snel geneigd bent te vergeten dat Arizona ook een stukje van Route 66 heeft. Even rijden over de handelsweg van weleer is toch wel een must-do voor reizigers naar Arizona.

Navajo National Monument
Het Navajo National Monument wordt – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – niet beheerd door Navajo. De bijzondere ruïnes waren ooit wel de woningen voor de indianen. Wandelen over de Sandal Trail en de Aspen Trail zijn absolute must-do’s.
Meer over Navajo National Monument

Natuur in Arizona

Grand Canyon
De Grand Canyon bezoeken is natuurlijk de voornaamste activiteit voor iedereen die naar deze staat reist. Het gelijknamige nationale park heeft fantastische uitzichten over de wereldberoemde kloof – uitgesneden door de Colorado River.
Meer over de Grand Canyon

Monument Valley
Monument Valley bezoeken is nog zo’n typische must-do voor Arizona-reizigers. Deze vallei is geen nationaal park, maar wordt beheerd door afstammelingen van de oorspronkelijke bewoners van Amerika: de Navajo-indianen.
Meer over Monument Valley

Antelope Canyon
De schitterende Antelope Canyon laat nog maar eens zien dat Arizona aan fenomenale natuurverschijnselen geen gebrek heeft. Sla hem niet over tijdens je Arizona reizen!
Meer over Antelope Canyon

Glen Canyon
De Glen Canyon is opnieuw een canyon gevormd door de Colorado-river – net als de Bryce en de Grand Canyon. De omliggende omgeving is verdeeld over Arizona en Utah en erg populair bij zowel reizigers als locals. Lake Powell is een schitterende plaats om te varen of te zwemmen.
Meer over Glen Canyon

Canyon de Chelly National Monument
Canyon de Chelly National Monument lijkt een beetje op de Grand Canyon, maar is tegelijkertijd ook totaal anders. De naam verwijst naar een aantal kloven die samen één nationaal monument vormen. Het geheel wordt beheerd door Navajo-indianen.

Canyon del Muerto, Canyon de Chelly, Monument Canyon en Black Rock Canyon zijn de namen van alle Canyons. Twee autoroutes gaan langs de beste uitkijkpunten. De South Rim Drive komt langs de Canyon de Chelly zelf. De North Rim Drive passeert verschillende uitzichtpunten op de Canyon del Muerto.

Wil je een van de andere canyons zien? Dat kan – maar alleen onder begeleiding van een Navajo-gids.

Pueblo-indianen
Canyon de Chelly speelde een belangrijke rol in de historie van de Native Americans. De Pueblo-indianen bouwden hier karakteristieke rotswoningen in de wanden van gigantische gesteenten. Die huizen hebben de tand des tijds redelijk overleefd. Ze zijn nu een van de voornaamste redenen om het monument te bezoeken.

Zien? Stel je navigatie dan in op White House Ruins. Hiervandaan kun je eveneens aan de White House Trail beginnen. Deze brengt je naar de bodem van de canyon.

Petrified Forest National Park
Het kleine Petrified Forest National Park ligt langs Route 66 en staat bekend om haar versteende bomen. Deze opvallende transformatie is ontstaan via een geologisch proces dat jaren in beslag heeft genomen.

Het park is goed te combineren met de aangrenzende Painted Desert.

Meer natuur in deze omgeving

Steden en plaatsen in Arizona

Flagstaff
Flagstaff is een bekende stad in Arizona. De plaats is voor veel Amerika-reizigers hét vertrekpunt voor de Grand Canyon, maar heeft zelf ook de nodige attractie. De Galaxy Diner aan de Route 66, bijvoorbeeld.
Meer over Flagstaff

Phoenix
Moderne steden? Die hebben ze in The Grand Canyon State ook. Phoenix is daar een uitstekend voorbeeld van. De stad heeft zo’n 230 golfcourses en staat bekend om haar sfeervolle uitgaansleven.
Meer over Phoenix

Lake Havasu City
Lake Havasu City is een luxueuze bestemming met prijzige hotels en grootse vakantieresorts. Dé attractie is de London Bridge. Dit originele exemplaar werd in delen naar Amerika verscheept – ondanks dat Lake Havasu City eigenlijk geen water had om de brug overheen te leggen.
Meer over Lake Havasu City

Tucson
Arizona’s Tucson heeft veel Spaanse invloeden. Dat is te zien onder meer wijknamen als El Presidio en Barrio. Tucson staat daarnaast bekend om haar vele musea. Voorbeelden zijn Arizona State Museum en het Museum of Arizona.
Meer over Tucson

Hopi Reservation
Het Hopi Reservation is mogelijk het bekendste indianenreservaat van The States. De Pueblo-indianen wonen hier in bijzondere mesa-woningen. Je kunt ze bezoeken tijdens je Arizona reizen, maar alleen onder begeleiding van een inwoner.
Meer over Hopi Reservation

Meer steden en plaatsen in deze omgeving

 

Arizona reizen

Dit mag je niet missen in Arizona

Bezoek beide kanten van de Grand Canyon

De Grand Canyon is grofweg te verdelen in twee kanten – de North Rim en de South Rim. Laatstgenoemde is verreweg het populairst. Locals beweren echter dat de North Rim veel mooier is. Beiden zijn een garantie voor een fantastische Arizona tijd.

Bekijk de fabuleuze zonsondergang van Monument Valley

Dit kan natuurlijk bij de Grand Canyon– maar er is meer. Monument Valley, bijvoorbeeld. De zonsondergang is eigenlijk overal in Arizona er-rug mooi, vooral in combinatie met het heerlijke Arizona weer.

Vergelijk de Lower met de Upper Antelope Canyon

Beide delen van de Antelope Canyon zijn absoluut de moeite waard. Bepaal zelf welke Canyon jouw favoriet is door ze allebei te bezoeken tijdens je Arizona reizen.

Arizona tijd

Arizona tijd

De Arizona tijd scheelt acht uur met die van Nederland. Het is er acht uur eerder.

De Arizona tijd maakt geen gebruik van Daylight Saving Time (DST). De klok gaat hier in maart – als enige staat op het Amerikaanse vasteland – geen uur vooruit. De Navajo-regio in daarop weer een uitzondering.

Arizona weerArizona weer

Florida wordt de Sunshine State genoemd, maar dat is eigenlijk niet terecht. De zon schijnt namelijk vaker in Arizona. Het Arizona weer staat dan ook bekend om haar hoge temperaturen. Dat gebeurt voornamelijk in de zomer, wanneer temperaturen van boven de veertig graden Celsius niet zeldzaam zijn. De winters zijn koeler, maar alsnog aangenaam.

Het Arizona weer ziet er per maand zo uit:

Januari – Februari
Rond de 20 graden Celsius en bijna geen neerslag

Maart
Rond de 25 graden Celsius en weinig neerslag

April
Rond de 30 graden Celsius en weinig neerslag

Mei
Rond de 35 graden Celsius en geen neerslag

Juni
Rond de 40 graden Celsius en geen neerslag

Juli
Rond de 40 graden Celsius en weinig neerslag

Augustus
Rond de 40 graden Celsius en gemiddelde neerslag

September
Rond de 35 graden Celsius en weinig neerslag

Oktober
Rond de 31 graden Celsius en bijna geen neerslag

November
Rond de 25 graden Celsius en bijna geen neerslag

December
Rond de 20 graden Celsius en bijna geen neerslag

[themify_layout_part slug=”reisinfo-arizona”]