Canada Only

Arizona’s Jack Rabbit Trading Post is 100% Americana en pure nostalgie

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Fan van oude Amerikaanse gebouwen die al lang en breed géén echte functie meer hebben, maar wel uitermate belangrijk waren toen Route 66 nog dé handelsweg van het land was? Dan moet je zeker even stoppen bij Jack Rabbit Trading Post in Joseph City, Arizona.

Wat er te zien valt? Eerlijk gezegd – niet veel. Maar het postkantoor heeft wel een bijzondere geschiedenis die onlosmakelijk is verbonden met die van Route 66 in het algemeen.

Dat begint allemaal met dit reclamebord: een houten bouwwerk dat je waarschijnlijk herkent uit Cars of een andere film. Het bord is een geliefd filmobject, hoewel dat duidelijk niet door de manier van schilderen komt. Ondanks dat we twijfelen of we ooit een slechter getekend konijn hebben gezien, waren dit soort borden ten tijde van Route 66 dé manier om klanten te lokken.

Ook voor Jack Rabbit Trading Post was het bord daardoor uitermate belangrijk. Het was in die tijd namelijk het enige postkantoor annex tankstation in de wijde omgeving. Maar naarmate Route 66 meer werd gebruikt, nam ook de concurrentie toe. De eigenaar van Jack Rabbit móest iets verzinnen om ervoor te zorgen dat reizigers bij hem stopten en nergens anders.

Hij koos daarvoor om langs de gehele Route 66, van Chicago naar Los Angeles, dit soort borden te plaatsen, zodat reizigers in ieder geval wisten dat ze ook in Joseph City, Arizona nog konden tanken. Misschien niet de meest voor de hand liggende optie, maar het werkte wel. Want tot op de dag van vandaag is de Jack Rabbit Trading Post actief. Niet meer als tankstation, wel als gift shop onder de naam Stop ‘N Go.

Je vind Jack Rabbit Trading Post aan 3386 West Highway 66 in Joseph City, Arziona.