Canada Only

Indrukwekkend: de Arlington National Cemetery in Virginia

Arlington National Cemetery - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Arlington National Cemetery is de laatste rustplaats voor onder meer ruim 400.000 militairen. Je vindt deze begraafplaats aan de overkant van de Potomac River in Washington DC.

Onder de militairen die hier zijn begraven, bevinden zich onder meer de slachtoffers van beide Wereldoorlogen, de Amerikaanse Burgeroorlog, de oorlog in Afghanistan en de oorlog in Irak. Naast militairen liggen er ook presidenten en Amerikaanse burgers met speciale verdiensten.

De nationale begraafplaats heeft een oppervlakte van 253 hectare en is in principe elke dag geopend – uitzonderingen daargelaten.

Arlington National Cemetery - Unsplash
Boy Tijbosch |

Welke graven zijn het meest imponerend?

Veel reizigers brengen, bijvoorbeeld tijdens een roadtrip door het Amerikaanse Oosten, een bezoek aan de Arlington National Cemetery.

Een graf dat ze in het bijzonder niet overslaan, is de Tomb of the Unknown Soldier. Dit is niet alleen een verzamelgraf, maar ook een ode aan de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de oorlog in Korea en de oorlog in Vietnam.

De tombe is vormgegeven als een grote en witte sarcofaag die continu wordt bewaakt door zogeheten Tomb Guards. Deze bewakers wisselen ieder uur (van oktober tot maart) of ieder halfuur (van april tot september) van dienst: een ceremonie de meestal nogal wat bekijks trekt.

Meer beroemde graven

Een ander beroemd graf dat je op de Arlington National Cemetery kunt bekijken, is dat van John F. Kennedy. Zijn familieleden, waaronder broer Robert Kennedy en Jackie Kennedy Onassis, liggen ernaast.

Meer beroemde graven zijn dat van ex-president William Taft, boxer Joe Louis en de graven van de zeven Challenger-astronauten.

Arlington National Cemetery - Unsplash
Boy Tijbosch |

Waar komt de Arlington National Cemetery vandaan?

Vóór het Arlington National Cemetery een begraafplaats werd, was het een landgoed in beheer van Mary Curtis Lee, die getrouwd was met Robert E. Lee, generaal van de Confederatie. Zij woonden in het Arlington House: een pand dat decennia eerder door slaven en in opdracht van Martha Washington, de vrouw van de eerste president, werd gebouwd.

Het gebied werd in 1864 een begraafplaats toen omliggende rustplaatsen door de Amerikaanse Burgeroorlog sneller en sneller gevuld werden.

Destijds werden de doden nog geschikt naar ras en rank. Dit werd pas 84 jaar later gestopt door toenmalig president Truman.

Arlington National Cemetery - Unsplash
Boy Tijbosch |

Hoe kan ik de Arlington National Cemetery bezoeken?

De begraafplaats in geopend voor alle geïnteresseerden. Hij is eenvoudig te bezoeken vanuit het centrum van Washington. Pak hiervoor de Blue Line-metro en stap uit bij het station Arlington Cemetery.

Kom je met de auto? Stel je GPS dan in op 1 Memorial Avenue in Fort Myer, Virginia.

Begin je trip in beide gevallen bij het welkomstcentrum. Je kunt hiervandaan alle delen van de begraafplaats eenvoudig bezoeken. Omdat de Arlington National Cemetery op een heuvel is gebouwd, gaat er ook een shuttle over het landgoed.

[themify_layout_part id=”40652″]

[themify_layout_part id=34047]